avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debarale pe cale de a fi daramate....
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debarale pe cale de a fi daramate....

am o problema...
pe casa scarii blocului unde locuiesc sunt facute niste boxe..debarale, construite acum 25 de ani.sunt 4...cate una la fiecare etaj. Presedinta asociatiei de locatari(asociatie de locatari care contine doar scara noastra, adica 16 apartamente), dupa 25 de ani i-a venit sa strice aceste debarale foarte utile, mai ales celor care au apartament cu 2 camere. S-a supus la vot daramarea acestor debarale si din 16 voturi, doar 2 au fost de acord cu demolarea lor...ceilalti 14 sunt de parere ca trebuie pastrate.Cu toate acestea sefa de asociatie insista la Institutul situatiilor de urgenta sa strice aceste debarale. Intrebarea mea este: cum pot legal sa pastrez aceasta debara pe casa scarii???
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:28, 16 August 2010
Aceste debarale fac parte din proiectul initial al blocului sau au fost construite de locatari?
Este asociatie de locatari sau de proprietari? Sunteti proprietari?
De ce vrea presedinta sa le darame? Ce motive invoca?
Ultima modificare: Marți, 10 August 2010
elga50, moderator
@maozo
Ati spus ca s-a supus la vot, de unde inteleg ca a fost convocata adunarea generala. Conform legii, orice hotarare a adunarii generale este definitiva daca nu este contestata in instanta timp de 45 de zile, asa ca presedinta nu are ce sa faca.
Dar care este motivul invocat pentru dezafectarea acestor debarale?
debaralele nu fac parte din proiectul initial, au fost facute de proprietari cu acordul tuturor celorlalti locatari in 1984-1985, avem asociatie de proprietari , nu de locatari. Eu sunt proprietarul unui apartament in acea scara de bloc. Presedinta vrea sa le darame, citez :"ca asa vrea ea". Motivele invocate ar fi in primul rand aspectul estetic si mai nou, nu mai are loc "presedinta" sa coboare pe scari. De fapt e ambitia unei singure persoane, care din greseala e si presedinta asociatiei.
Bun, haidem sa stabilim niste delimitari.
Dar in primul rand spuneti-ne, daca lucrurile stau asa cum ne-ati spus, acele debarale le-ati inclus in suprafata apartamentului, cu alte cuvinte ati cumparat acele spatii?
Sau poate platiti o chirie asociatiei, adica din fructele folosirii acelui spatiu sa se bucure si ceilalti proprietari care nu au asemenea debarale?

Presedinta asociatiei "stie de ce" - vorba unui slogan publicitar.
Ca nu va convine Dv. si celor care detin acele debarale sau ca nu va place felul de exprimare al presedintei.....nu conteaza, daca existenta acestor debarale este ilegala.

Sunteti sau nu in legalitate cu acele debarale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari anonim anonim AS DORI SA STIU CUM PROCEDEZ SA MI RECUPEREZ BANII IN CAZUL IN CARE REPAR ACOPERISUL SINGURA FIIND LOCATARA A ETAJULUI 4 SI CEILALTI LOCATARI TERGIVERSEAZA ... (vezi toată discuția)
Problema interna ContSters109351 ContSters109351 Am si eu problema si nu stiu la cine sa apelez. In primul rand vreau sa specific ca nu avem infiintata o asociatie de locatari. Avem un contract cu o firma de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu administratorul la infiintarea unei firme fabbydesign fabbydesign Buna ziua. As dori sa infiintez o firma, dar inainte de a incepe treaba, si sa vb cu un avocat, am zis sa vad cum e cu acceptul vecinilor si al asociatiei de ... (vezi toată discuția)