avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ASOCIATIA DE PROPRIETARI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ASOCIATIA DE PROPRIETARI

AS DORI SA STIU CUM PROCEDEZ SA MI RECUPEREZ BANII IN CAZUL IN CARE REPAR ACOPERISUL SINGURA FIIND LOCATARA A ETAJULUI 4 SI CEILALTI LOCATARI TERGIVERSEAZA ADUNAREA BANILOR.AS DORI PASII LEGALI PTR A NU INTIMPINA PROBLEME INTRU-UN EVENTUL PROCES
Tinand cont ca atat subsolul cat si acoperisul sunt parti de proprietate comuna trebuie sa participe la aceasta cheltuiala toti proprietarii.In mod normal daca nu aveti nimic stipulat in statutul asociatiei, atunci trebuie ca aceasta cheltuiala sa se imparta in listele de plata tuturor proprietare din scara respectiva, conform facturilor justificative.
Prin neglijenta fostilor presedinti de asociatie si prin bunavointa noului presedinte blocul meu a fost invadat de firme. Nu am fost si nu sunt de acord cu acestea. Destinatia cladirii este -locuinta. La ultimul vot, prin prisma faptului ca deja erau mai multe firme decat locatari casnici, si-au dat singuri aprobarea pentru extinderea si in alte apartamente. Eu si cativa din vechii locatari nu mai putem trai in acest bloc. Am copil mic, liftul e mereu stricat, am pus interfon nou si usa a fost rupta, fumeaa pe scari, varsa cafeaua si arunca scrumul, zgomot nu mai zic. Am trimis o scrisoare presedintei de bloc dar nu am primit raspuns. Vreau sa actionez in instanta dar am nevoie de un avocat specializat, fiindca una din firme e destul de mare de vreme ce are 7 apartamente si si-a angajat deja avocat.
Exista vrei oragnizatie de sprijin a proprietarilor care poate ajuta in astfel de cazuri. Sunt dispusa sa platesc avocat ca sa ne scape de aceste firme. Ei spun ca au acordul asociatiei pe hartii depuse la Reg Comertului, dar aceste hartii s-au eliberat ilegal, fiindca la vremea aceea nu aveau aprobarea locatarilor. Va rog ajutati-ma. O fac in special pentru copilul meu si biata lui bona, care se chinuie mereu pe scari sa coboare cu caruciorul, care inghite fum etc etc. multumesc mult

>

puteti sa-mi spuneti cum ati facut sa va recuperati banii pt repararea acoperisului pt ca momentan ma aflu intr-o situatie similara.

Anonymous a scris:
>AS DORI SA STIU CUM PROCEDEZ SA MI RECUPEREZ BANII IN CAZUL IN CARE REPAR ACOPERISUL SINGURA FIIND LOCATARA A ETAJULUI 4 SI CEILALTI LOCATARI TERGIVERSEAZA ADUNAREA BANILOR.AS DORI PASII LEGALI PTR A NU INTIMPINA PROBLEME INTRU-UN EVENTUL PROCES
Pentru persaonalul angajat in baza unei conventii civile cu un venit net de 500000 lei, ce dari trebuie platite de asociatia de locatari catre stat? Va multumim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii acoperis bloc georgep-panciu georgep-panciu Buna ziua, pot da in judecata asociatia de proprietari a blocului unde locuiesc avad in vedere ca banii pentru repararea acoperisului blocului au fost ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea termica a acoperisului catalinmos catalinmos Buna ziua, Locuiesc in Brasov, intr-un bloc cu 4 etaje si 2 scari, un total de 35 de apartamente si din nefericire, locuiesc la etajul 4. S-a inceput ... (vezi toată discuția)
Reparatii acoperis bloc zapmama zapmama Buna ziua, de curand, locatarii imobilului in care locuiesc (de doar 3 ani) au contactat o firma pentru a efectua reparatii ale acoperisului, vechi de 23 de ... (vezi toată discuția)