avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se poate ca un vecin să construiască o debara pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se poate ca un vecin să construiască o debara pe casa scării fără să fie tras la răspundere?

Un vecin de-al nostru a costruit o debara din placaje in casa scarii fara aprobarea cuiva. Vecinii l-am tras la raspundere iar acesta nu dorea in nici un caz sa o desfaca ba mai mult a vandut imobilul impreuna cu acea debara de la subsol. Noul proprietar continua sa o folosesca si neaga vehement demolarea ei desi am strans semnaturi de la o parte din vecini ca nu suntem deacord si i-am lasat o gramada de mesaje pentru a il instinta. Tot semnaturile impreuna cu o plangere am depus la primaria municipiului care a trimis un echipaj de la Politia locala pentru constatare. Apoi au trimis un echipaj de la Disciplina in constructie cu, care am si discutat la fata locului eu ca si vecin intrucat cel care foloseste debaraua nu doreste sa stea la discutii. Concluzia celor de la disciplina in construtii a fost ca nu se poate rezolva acest caz numai in instanta. Deoarece noul proprietar au zis ei ca este un cumparator de buna credinta si el a dat bani pe ea. Vreau sa ma ajutati cum as putea sa solutionez acest caz eu ca si vecin. Este chiar asa simplu sa construiasca oricine unde vrea in bloc si doar in instanta sa se rezolve? Va multumesc frumos di astept un raspuns.
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Lavinia Csepei , utilizator 12:23, 29 Noiembrie 2018
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
aveti 2 variante:
- cea legala - folositi situatia pentru a cristaliza AP-ul (un presedinte&comitet care sa vrea sa se ocupe, etc)
- cea mai putin legala - puneti umarul si demolati constructia (ziceti ca e facuta din placaje), Ce poate "apropritarul" sa faca? sa va ceara daune in instanta pentru ca ati distrus un bun care nu exista?
Intr-un final cred ca vom ajunge la ce-a de-a doua varianta, adica ce-a ilegala prin care vom distruge noi vecinii debaraua insa el are bunuri acolo iar cu acelea ce sa facem? Cum sa procedam ? El poate ne acuza de furt. Sau poate a doua zi o va construi din nou.
Este asa dificil el ca si persoana si mi se pare ca are si ceva relatii din moment ce nimeni nu ii face absolut nimic.
Inafara de judecata am favut toate demersurile legale si nimeni nu i-a nici o masura..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extindere apartamente fără autorizație atât pe verticală, cât și pe orizontală. Împotriva cui poate începe o acțiune în instanță? timpuriu timpuriu Am scris aici cu ceva timp in urma ,despre niste constructii lipite de blocul meu , era vorba de niste extensii realizate atat pe verticala cat si pe ... (vezi toată discuția)
Debara construita pe casa scarii tnozn tnozn Buna ziua, Am achizitionat un apartament de curand care are construit pe casa scarii o debara. Mentionez ca aceasta are mai mult de 2 ani de la constructie, ... (vezi toată discuția)
Chitanță de mână IzabelaM. IzabelaM. Bună ziua! Am și eu o problemă, dacă m-ați putea ajuta. Vreau să cumpăr un apartament într-un bloc. Actualii proprietari au dobândit apartamentul ... (vezi toată discuția)