avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Subcontractat ca PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Subcontractat ca PFA

Buna ziua,

in momentul de fata sunt Manager de productie la o companie cu contract de munca (salariat), dar mi-as dori sa lam o liberate mai mare si as dori sa le propun sa lucrez subcontractat, oare ar fii posibil? si ce ar fii cea mai buna forma de juridica de urmat (PFA, SRL, etc...?)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa aveti in vedere ca se pot reincadra veniturile din PFA, SRL daca organul fiscal considera ca activitatea prestata de d-voastra este dependenta. Pt a nu se reincadra trebuie sa indepliniti 4 dintre următoarele criterii:

activitate independentă - orice activitate desfășurată de către o persoană fizică în scopul obținerii de venituri, care îndeplinește cel puțin 4 dintre următoarele criterii:

3.1. persoana fizică dispune de libertatea de alegere a locului și a modului de desfășurare a activității, precum și a programului de lucru;
3.2. persoana fizică dispune de libertatea de a desfășura activitatea pentru mai mulți clienți;
3.3. riscurile inerente activității sunt asumate de către persoana fizică ce desfășoară activitatea;
3.4. activitatea se realizează prin utilizarea patrimoniului persoanei fizice care o desfășoară;
3.5. activitatea se realizează de persoana fizică prin utilizarea capacității intelectuale și/sau a prestației fizice a acesteia, în funcție de specificul activității;
3.6. persoana fizică face parte dintr-un corp/ordin profesional cu rol de reprezentare, reglementare și supraveghere a profesiei desfășurate, potrivit actelor normative speciale care reglementează organizarea și exercitarea profesiei respective;
3.7. persoana fizică dispune de libertatea de a desfășura activitatea direct, cu personal angajat sau prin colaborare cu terțe persoane în condițiile legii;
Prin aceasta inteleg ca in momentul in care o sa vreau sa platesc taxele nu o sa fiu lasat?
Ba da. Doar menționam ca veniturile realizate ar putea fi reîncadrate fiscal ca venituri dependente.
Adica o sa platesc ca un angajat?
da, doar in cazul reincadrarii fiscale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre persoană fizică independentă rodicavulpe rodicavulpe Mă interesează dacă ocupația de formator (lector) în cadrul cursurilor de formare profesională se încadrează la această formă de înregistrare ... (vezi toată discuția)
Srl, salon infrumusetare, dorim sa facem contracte de colaborare pentru personal Curiosul2020 Curiosul2020 Buna ziua! Firma noua infiintata SRL, salon infrumusetare, dorim sa facem contracte de colaborare pentru personal. Contracte colaborare sau contracte ... (vezi toată discuția)
Colaborare intre pfa si studenti straini oana_app oana_app Buna ziua! Imi puteti spune care ar fi forma juridica sub care se poate colabora cu un student strain care nu are nicio forma de organizare fiscala, eu ... (vezi toată discuția)