Sunt chiriaș în litigiu cu proprietarul, care astăzi a trimis o echipă să taie apa deși era plătită. Are el acest drept înainte de o sentință definitivă?
Buna ziua, sunt chirias si sunt in litigiu cu proprietarul apartamentului in care locuiesc, avem proces pe rol si avem infatisare pe 10 decembrie. Pana se da o sentinta definitiva si irevocabila, proprietarul poate sa inchida utilitatile in perioada iernii? Intrucat, astazi a trimis o echipa de la Apa-canal sa taie apa, desi era platita...mai mult, pune pe cineva sa fure facturile , sa nu le mai gasim pentru a avea motiv sa ne taie uitilitatile. Din cauza ca nu am gasit factura de curent la timp, ne-a debransat si a trebuit sda platesc taxa de debransare, desi nu am fost anuntat in niciun fel, nici nu mi-au batut in usa, nici nu mi-au pus poreaviz, nimic, au venit ca hotii si au taiat lumina...este corect asa?
Dar, cel mai mult ma intereseaza daca pana se da o sentinta definitiva si irevocabila, proprietarul poate sa inchida utilitatile in perioada iernii?
Pe ce va bazati cand spuneti ca proprietarul i-a trimis pe cei de la apa-canal sa va taie apa? Cu atat mai mult cu cat sustineti ca era platita.
Referitor la facturile de plata a energiei electrice...acestea pot fi platite in maxim 50 zile de scadenta. Cu preaviz dupa 30 zile. Chiar daca nu ati primit factura, dvs. nu stiati ca trebuie platita? Plata se poate efectua la orice casierie, spunand numele si adresa proprietarului.
Atata timp cat aveti un contract de inchiriere, ca si chirias aveti drepturi, dar si obligatii. Se intelege ca plata facturilor la utilitati se afla printre ele.
Poate reusiti sa va intelegeti pe cale amiabila cu proprietarul inainte de solutionarea dosarului in instanta.
Succes!
Legal proprietarul daca nu detine hotarare judecatotreasca definitiva nu poate solicita restrictionarea dreptului de utilizare utilitati
In calitate de proprietar nu poate intervenii neautorizat asupra instalatiei parte comuna si nici asupra utilitatilor deoarece nu este beneficiar unic de contract furnizare apa
Fara hotarare judecatoresca definitiva proprietarul nu are temei legal de debransare sistem centralizat alimentare cu utilitati
Daca dv nu figurati drept proprietar al apartamentului si semnatar al contractului furnizare energie electrica in ce calitate ati achitat taxa de rebransare
penca_claudiu
Utilizator 1din 8 utilizatori consideră acest răspuns util
Pentru ca nu sunt apartamente de inchiriat din metru in metru, orasul Tecuci nu ofera apartamente de inchiriat si apoi, dupa ce proprietarul m-a sunat, sa-mi ofere apartamnetul in chirie, ca a gasit anuntul meu si ne-am inteles la o suma de bani, dupa care ne-am mutat, am cheltuit cu transportul, curatenia, ca era dezastru in apartament si cu acordul lui am reparat tevi, am facut curat cu cele mai puternice chimicale sa scot jegul din acel apartament, pana m-am imbolnavit de pneumonie si am facut tratament de 600 lei. proprietarii au zis ca deconteaza cheltuiala din chirie, tot ce am reparat si curatenia...totul a fost o minciuna, cand sa incheiem un contract, nu au vrut sa mai scada cheltuiala noastra, plus ca voia si garantie pentru care nu ne-am inteles si doua chirii avans...ce sa zic nu toti traim pe salarii de 50 milioane, suntem oameni simpli, traim pe salarii mizere si avem si copil, pai unde ajungem daca ni se intampla asa de fiecare data??? la aspectul asta va ganditi? Credeti ca este simplu? Singura solutie e sa ma mut in strada, este bine asa? ati inteles de ce nu putem pleca, credeti ca e simplu? Numai o persoana care a trecut prin asta poate intelege, ca unii au capatat apartamente gratuit pe vremea lui Ceausescu, chiar cate 2-3, cum au multi in orasul asta, i-a improprietarit Ceausescu, le-au luat la preturi de nimic si acum ne jumulesc si-si bat joc de amaratii care nu-si permit sa-si cumpere o locuinta, dar toate aceste aspecte le poate intelege doar un om empatic si trecut prin greutati...