avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate face obiectul partajului un teren cumpărat în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate face obiectul partajului un teren cumpărat în timpul procesului de divorț?

Daca un teren este cumparat de unul dintre soti in timpul procesului de divort iar in contractul de vanzare cumparare apare la cumparator numele sotului cu specificatia "casatorit cu x-uleasca" aceasta poate face obiectul partajului?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 19:54, 27 Noiembrie 2018
Da, pentru că este bun comun.
Bineinteles ca nu-i bun comun, ar fi absurd.
Regimul matrimonial inceteaza intre soti de la data introducerii cererii de divort, potrivit art 385 Cod Civil.
Cererea de divort este inregistrata la judecatorie dupa aproape o luna dupa semnarea contractului de vanzare cumparare dar separarea in fapt s-a facut inainte de cumparare.

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Bineinteles ca nu-i bun comun, ar fi absurd.
Regimul matrimonial inceteaza intre soti de la data introducerii cererii de divort, potrivit art 385 Cod Civil.

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Între soti.
Art. 319 Cod civil
Încetarea regimului matrimonial
(1) Regimul matrimonial încetează prin constatarea nulităţii, anularea, desfacerea sau încetarea căsătoriei.
Da, textul.de lege se aplica de la data pronuntarii divorțului si nu de la alta data.

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune Florentin08 Florentin08 Buna ziua. Intrebarea mea este: din ziua in care se deschide actiunea de divort ,bunurile cumparate in timpul divortului mai sunt bunuri comune? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. as dori sa ma ajutati cu un raspuns. nu sunt inca ... ildifree67 ildifree67 Buna ziua. As dori sa ma ajutati cu un raspuns. Nu sunt inca divortat si vreau sa imi vand masina si sa cumpar in rate alta. Mentionez ca masina este pe numele ... (vezi toată discuția)
Apartament cumpărat in timpul căsătoriei ancatod ancatod Buna ziua, doresc sa achiziționez doua apartamente separat de soțul meu. Menționez ca legal suntem căsătoriți, dar practic suntem separați. Eu locuiesc ... (vezi toată discuția)