avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj bunuri comune

Buna ziua. Intrebarea mea este: din ziua in care se deschide actiunea de divort ,bunurile cumparate in timpul divortului mai sunt bunuri comune? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:41, 7 Februarie 2020

Art 385 (1) În cazul divorţului, regimul matrimonial încetează între soţi la data introducerii cererii de divorţ.
(2) Cu toate acestea, oricare dintre soţi sau amândoi, împreună, în cazul divorţului prin acordul lor, pot cere instanţei de divorţ să constate că regimul matrimonial a încetat de la data separaţiei în fapt.
(3) Prevederile acestui articol se aplică în mod corespunzător şi în cazul divorţului prevăzut la art. 375.

deci nu mai sunt comune, dar va complicati daca veti cumpara pana cand veti avea o hot de divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. as dori sa ma ajutati cu un raspuns. nu sunt inca ... ildifree67 ildifree67 Buna ziua. As dori sa ma ajutati cu un raspuns. Nu sunt inca divortat si vreau sa imi vand masina si sa cumpar in rate alta. Mentionez ca masina este pe numele ... (vezi toată discuția)
Poate face obiectul partajului un teren cumpărat în timpul procesului de divorț? George912203 George912203 Daca un teren este cumparat de unul dintre soti in timpul procesului de divort iar in contractul de vanzare cumparare apare la cumparator numele sotului cu ... (vezi toată discuția)
Care sunt efectele desfacerii casatoriei cu privire la relatiile patrimoniale intre soti? marciuc marciuc va rog sa mi spuneti care sunt efectele desfacerii casatoriei cu privire la relatiile patrimonilale intre soti??? (vezi toată discuția)