avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Desfiintare alveola solicitata de Primarie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Desfiintare alveola solicitata de Primarie

Buna ziua.
Vorbim de constructia unei case aflate pe o strada ingusta - ce este de fapt un drum de servitute al proprietarilor de imobile de pe acea strada. In PUD-ul aferent constructiei, se solicita ca dezvoltatorul casei sa creeze si o alveola (supralargire drum servitute). Zis si facut - proiectul casei cuprinde alveola si alveola a fost construita in cel mai mic detaliu. A fost si receptia din partea Primariei, care a dat OKul. Problemele incep sa apara la momentul la care proprietarul solicita certificatul de atestare a edificarii casei de la Primarie, unde afla ca dosarul ii e respins, pe motiv ca ar fi trebuit sa dezmembreze terenul pentru bucata aferenta alveolei si apoi sa 'lipeasca' aceasta bucata de teren de drumul de servitute. Abia apoi ii va fi aprobat dosarul si se poate intabula casa.
De la acest moment se ridica urmatoarele intrebari:
1) Are dreptul sa solicite Primaria - dezmembrarea terenului privat al constructorului aferent alveolei si alipirea acestuia la drumul de servitute? Constructorul a respectat intru tocmai PUD si a prevazut alveola (confirmat si de receptia Primariei) - de ce e necesar sa pui o conditie suplimentara de trecere a terenului respectiv in proprietatea drumului de servitute?
2) Separat, la ce riscuri se expune constructorul - daca accepta sa treaca respectivul teren in proprietatea comuna a drumului de servitute si ulterior primirii certificatul de edificare/intabularii - decide sa desfiinteze alveola respectiva?
3) Dar daca desfiintarea alveolei de constructor s-ar face in circumstanta in care Primaria ar fi de acord sa dea certificatul de edificare - chiar daca nu se face dezmembrare teren/alipire la servitute? Se schimba profilul de risc pentru desfiintarea alveolei comparativ cu intreabarea 2?
Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Locuinta in curte comuna vasilesaioc vasilesaioc Buna ziua, In curtea mea a mai fost construita o casa de catre fica mea si sotul ei(pe cheltuiala exclusiva a lor). Actrele de constructie sunt pe numele ... (vezi toată discuția)
Inscriere initiala cadastru AlexandraMaria_87 AlexandraMaria_87 Buna ziua, Deoarece doresc sa contractez un credit imobiliar, am depus la banca in vederea obtinerii avizului juridic, documentele pt imobilul pe care ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren dupa act edificare constructie danatmr9 danatmr9 Am cumparat un apartament pe un teren de 1100 de mp. Dupa ce primaria a facut receptia si a dat certificatul de atestare a edificarii constructiei, ... (vezi toată discuția)