avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... extras CF autentificare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

extras CF autentificare

Buna ziua,
Stiu ca in cazul tranzactionairi unui imobil, notarul este cel care solicita OCPI eliberarea extrasului CF de autentificare.
Ce ma intereseaza este daca exista vreun fel de prevedere legala care sa faca referire la modul de achitare a acestui cost. Daca el cade in sarcina vanzatorului sau cumparatorului.
Scriu in calitate de reprezentant al unei firme care achizitioneaza teren si care a fost de acord sa achite acest cost. As vrea sa stiu cum sa-l tratez in contabilitate. Daca pot sa-l includ la cheltuieli deductibile sau nedeductibile.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: claudia nemes , utilizator 11:31, 3 Decembrie 2018
Vânzătorul este obligat să pună la dispoziție toate documentele necesare pentru vânzare. Deci implicit costul eliberării extrasului de carte funciară pentru autentificare incumba acestuia.
Ceea ce este și firesc, din moment de se refera la imobilul care încă e proprietatea sa și sunt evidențiate toate posibilele sarcini și ipoteci asupra bunului respectiv.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionare garsoniera..risc? ellena7 ellena7 Buna ziua, Doresc sa achizitionez o garsoniera in orasul \"A\" si imi este teama..deoarece vanzatorul, care are domiciliul in orasul \"B\" doreste sa ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca ContSters329218 ContSters329218 Buna ziua, Am cumparat o garsoniera, iar fostul proprietar avea o datorie la administratia blocului. Am preluat prin C.V.C. acea datorie, dar ulterior ... (vezi toată discuția)
Extras cf de informare sau extras cf in extenso ContSters347943 ContSters347943 Ma intereseaza sa aflu toti posesorii unui teren, incepand cu cel mai vechi, ce am nevoie pentru asta? este suficient sa fac o cerere pentru un extra cf de ... (vezi toată discuția)