Buna ziua,
Am cumparat o garsoniera, iar fostul proprietar avea o datorie la administratia blocului. Am preluat prin C.V.C. acea datorie, dar ulterior cumpararii, asociatia de proprietari a instituit ipoteca asupra imobilului. Mi-au comunicat ca au radiat ipoteca (dupa ce le-am platit datoria), dar nu vor sa dovedeasca aceasta cu un extras de la OCPI, sustinand ca nu mai este nici o problema si ca s-a rezolvat. Ce pot face in acesta situatie ? Daca scot un extras si apare in continuare ipoteca ?
Aveti chitantele prin care ati achitat datoria? Daca nu au radiat ipoteca ii puteti da in judecata. Insa primulpas este sa scoateti u extras Cf de informare si apoi sa luati legatura cu ei.
Nu numai ca nu au radiat ipoteca dar nici nu au depus vreun act, spunandu-ne ca este blocata (cartea funciara). S-a dus sotia mea la OCPi, a depus cerere de radiere si actul de la administratie, a platit taxa de 60 lei dar cand s-a dus sa ridice actul, i s-a transmis ca nu s-a aprobat pentru ca trebuie act autentificat de la notar, iar acesta costa 300 lei (cine trebuie sa-i plateasca ?). In curand se vor implini trei luni de cand ma chinuiesc sa rezolv problema si as dori sa stiu daca se poate radia ipoteca sau trebuie neaparat sa recurg la ajutorul justitiei.