Am lucrat la o firma care a pierdut licitatia pentru posturile de paza la care eram si eu. Am vrut sa-mi dau demisia cu acordul partilor, dar nu au fost deacord, m-au obligat sa-mi dau demisia cu preaviz. Demisia a fost facuta pe data de 28.11.2018 iar de pe 1.12.2018 m-am angajat la firma care a castigat licitatia pe acelasi post si nu pot sa respect preavizul. Ce urmari vor fi?
Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
Angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a aplica, potrivit legii, sancţiuni disciplinare salariaţilor săi ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară.
Lipsa nemotivata de la locul de munca este considerata abatere disciplinara.
Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
c) reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
d) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
e) desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.
Demisie
pirvuralucam
Buna ziua,
sunt angajata la o firma, vreau sa demisionez, mi-am gasit in alte parte un post mult mai bun, am depus cererea de demisie, in contractul de ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie
jason05
Buna ziua,
In prezent lucrez ca lucrator comercial la o firma. Am depus insa mai multe CVuri la diferite firme din domeniul in care mi-am facut ... (vezi toată discuția)