avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 NCPP)

Va rog sa ma ajutati cu o informatie: anul trecut mi s-a intocmit un dosar penal. Zilele acestea am cautat dupa nr dosarului si am gasit urmatoarele detalii:

Obiectul dosarului: confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 NCPP)

Mai jos este trecuta o sedinta de judecata, peste cateva zile. Problema e ca eu o sa fiu plecat din tara si nu pot sa ajung la aceasta sedinta. Cum poate influenta neprezentarea mea la sedinta, decizia judecatorului?

Mentionez ca fapta nu este foarte grava (infractiune si ca pedeapsa: amenda penala sau inchisoare 3 luni - 1 an) si am cazierul curat (nu am mai avut probleme cu legea pana in momentul de fata).

Dupa parerea dvs care o sa fie decizia judecatorului?

Mentionez ca astazi am gasit in cutia postala o informare prin care mi se cere sa ajung la Parchet sa ridic plicul cu actele pentru procedura penala (in max 7 zile) - aici este aceeasi problema: nu pot sa ajung fiindca plec din tara maine, pentru mai mult de 7 zile.

Care este parerea dvs cu privire la problema mea?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:16, 28 Noiembrie 2018
Angajati avocat din localitatea unde va avea loc judecata si o sa va reprezinte acesta daca nu veti fi prezent.
Avocatul va da toate precizarile necesare.
Dacă nu va prezentati, angajati-va un avocat care sa va reprezinte. Dacă se respinge cererea parchetului, riscati ulterior sa fiti trimis in judecata.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Nu trebuia sa primesc o citatie ca sa ma prezint la sedinta?
Am dat din intamplare o cautare dupa dosar si am vazut ca este sedinta peste cateva zile (decizia fiind luata pe 24.11.2018). Daca nu cautam detalii pe net despre dosar, cum aflam de aceasta sedinta?
In lipsa datelor din dosarul cauzei nimeni nu se poate hazarda sa emita o opinie in locul jjudecatorului
Deoarece dv nu va puteti prezenta in instanta,pentru competenta dv reprezentare si aparare a intereselor in instanta ar fi de preferat sa declinati responsabilitatea in favoarea unei persoane specializate
Trebuie sa primiti citatie pentru instanta, dar acum ca ati vazut, este in interesul dvs sa va prezentati.

Alte discuții în legătură

Art. 318 alin. 12 ncpp cramco cramco Buna seara! Am primit prin posta o citatie in care sunt chemat in instanta in calitate de intimat in dosarul cu obiectul: confirmare renuntare urmarire penala ... (vezi toată discuția)
Intrebare citatie intimat/intimati BordeianuGeorge BordeianuGeorge Buna ziua, am si eu o nelamurire si o oarecare teama, deoarece acum 3 zile am primit o scrisoare de la Parchet, cu urmatoarele date: \"s-a dispus fata de dvs, ... (vezi toată discuția)
Nelamurire citatie - parte vatamata UnOmBogdan UnOmBogdan Buna Seara, Am si eu o nelamurire, si anume: Astazi am primit o Citatie, cum ca as fi chemat in instanta la judecatoria MANGALIA, ca PARTE VATAMATA in dosarul ... (vezi toată discuția)