Va rog sa ma ajutati cu o informatie: anul trecut mi s-a intocmit un dosar penal. Zilele acestea am cautat dupa nr dosarului si am gasit urmatoarele detalii:
Mai jos este trecuta o sedinta de judecata, peste cateva zile. Problema e ca eu o sa fiu plecat din tara si nu pot sa ajung la aceasta sedinta. Cum poate influenta neprezentarea mea la sedinta, decizia judecatorului?
Mentionez ca fapta nu este foarte grava (infractiune si ca pedeapsa: amenda penala sau inchisoare 3 luni - 1 an) si am cazierul curat (nu am mai avut probleme cu legea pana in momentul de fata).
Dupa parerea dvs care o sa fie decizia judecatorului?
Mentionez ca astazi am gasit in cutia postala o informare prin care mi se cere sa ajung la Parchet sa ridic plicul cu actele pentru procedura penala (in max 7 zile) - aici este aceeasi problema: nu pot sa ajung fiindca plec din tara maine, pentru mai mult de 7 zile.
Angajati avocat din localitatea unde va avea loc judecata si o sa va reprezinte acesta daca nu veti fi prezent.
Avocatul va da toate precizarile necesare.
Nu trebuia sa primesc o citatie ca sa ma prezint la sedinta?
Am dat din intamplare o cautare dupa dosar si am vazut ca este sedinta peste cateva zile (decizia fiind luata pe 24.11.2018). Daca nu cautam detalii pe net despre dosar, cum aflam de aceasta sedinta?
In lipsa datelor din dosarul cauzei nimeni nu se poate hazarda sa emita o opinie in locul jjudecatorului
Deoarece dv nu va puteti prezenta in instanta,pentru competenta dv reprezentare si aparare a intereselor in instanta ar fi de preferat sa declinati responsabilitatea in favoarea unei persoane specializate
Art. 318 alin. 12 ncpp
cramco
Buna seara! Am primit prin posta o citatie in care sunt chemat in instanta in calitate de intimat in dosarul cu obiectul: confirmare renuntare urmarire penala ... (vezi toată discuția)