avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie pentru al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie pentru al doilea copil

Buna ziua !
Eu ma aflu acum in concediul de maternitate (primul copil), iar in august 2010 trebuie sa ma intorc la munca pentru ca fetita mea va implini 2 anisori. intrebarea mea este ce va trebui sa fac in august 2010 daca atunci am sa fiu insarcinata din nou in 7 luni. V-a trebui sa ma duc la seviciu pentru 2 luni cat am sa mai am pana nasc sau raman acasa in postnatal...iar dupa ce v-oi naste mai beneficiez de indemnizatie la al doilea copil ?
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 17:01, 14 Noiembrie 2009
Puteti alege ambele variante.Dar daca intrati in prenatal veti primi 85% din indemnizatia pe care ati primit/o pana acum.Iar indemnizatia de crestere copil o veti primi raportata tot la indemnizatia pe care ati primit/o pana acum.
Sfatul meu este sa mergeti macar o luna la serviciu si veti primi cele 126 de zile de concediu de maternitate raportat la salariu...banuind ca este mai mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pentru al doilea copil dutcaandrea dutcaandrea Buna ziua as dori daca se poate raspuns la o intrebare din data de 23 mai 2015 sant in concediu de maternitate pe perioada de 2 ani cu toate formele legale ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil nr 2 anemaria_ioana anemaria_ioana As fi interesata sa stiu modul de calcul al indemnizatiei pentru cel de al 2-lea copil, nascut la 2 luni dupa ce primul copil a implinit 2 ani, in urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu crestere copil aun_diana aun_diana Buna ziua! Sunt o viitoare mamica, urmeaza sa nasc pe 11.05.2019 (data estimata). Momentan lucrez insa intentionez sa intru in prenatal pe 18.03.2019. ... (vezi toată discuția)