avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie copil nr 2
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie copil nr 2

As fi interesata sa stiu modul de calcul al indemnizatiei pentru cel de al 2-lea copil, nascut la 2 luni dupa ce primul copil a implinit 2 ani, in urmatoarea situatie:
Primul copil s-a nascut la 02 martie 2008, sunt pe concediu de crestere al copilului, beneficiind de 85%, pana in 02 martie 2010.
Sunt insarcinata cu al doilea copil, care urmeaza sa se nasca in perioada 15 aprilie- 05 mai.
Din 02 martie cand ar trebui sa ma intorc la serviciu, voi intra pe prenatal.
Care va fi indemnizatia pe care o voi primi pentru cel de al 2-lea copil?
Multumesc anticipat de raspunsuri, daca ma baga cineva in seama.
Cel mai recent răspuns: anemaria_ioana , utilizator 16:58, 15 Decembrie 2009
Buna ziua,

se ia ca suma minimul pe economie, 600 in prezent,( nu stiu care va fi exact la momentul cand veti naste) . ( HG 1682/2008-art.191-alin 5)
Sa inteleg ca indemnizatia pentru cresterea primului copil (adica 85%) si ulterior indemnizatia de maternitate pe cca 2 luni (in cazul meu 100% din salar) de care voi beneficia in martie+aprilie 2010, pana se va naste al 2-lea copil, nu sunt considerate venituri? (in intelesul Art. 191, alin.5 din HG 1682/2008).
Presupunand ca voi lua 600 lei, care este baza de calcul a indemnizatiei de maternitate, pentru cele 126 zile?
Multumesc mult pentru raspuns, desi ma dezamageste.
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2009
anemaria_ioana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor nastere miki.mihaela2006 miki.mihaela2006 Buna ziua.Ma numesc Mihaela si am cateva nelamuriri.1. Ajutorul pentru nastere, care nu este impozabil, conform Codului Fiscal, se ia in calcul la acordarea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil IANISEL IANISEL Buna ziua In prezent ma aflu in concediu ingrijire copil, si eneficiez de 85% din venituri.aceste se va finaliza la data de 29 .10.2010. Sunt insarcinata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere celui de-al doilea copil ruxandra1977 ruxandra1977 Buna! Este prima data cand scriu pe aici. Am o intrebare, daca imi puteti raspunde, v-as multumi mult. Am un baietel de un an si 3 luni. Ne dorim f mult un ... (vezi toată discuția)