avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediu medical

Sunt directoare la o scoala generala si spre sfirsitul mandatului m-am imbolnavit de o boala grava , cancer. Inca beneficiez de concediu medical la care baza de calcul este cea pentru salariul meu de director cu sporurile aferente, dar mandatul meu expira in noiembrie acest an...nici contabila nici jurista nu m-au lamurit cum voi fi platita dupa expirarea mandatului (contractului managerial)? Mentionez ca nu am nicio zi intrerupere a concediului medical iar traetamentul impune continuarea concediului medical dupa expirarea mandatului. Am beneficiat pina in prezent de 76 de zile. Ma intereseaza si perioada in care pot beneficia de concediu medical sau legile in baza carora pot beneficia de CM
Cel mai recent răspuns: Dana59 , utilizator 16:25, 14 Noiembrie 2009
In cazul dvs., in ceea ce priveste numarul de zile de concediu medical ce va pot fi acordate si baza de calcul a indemnizatiei de asigurari sociale de sanatate, se aplica in principal, urmatoarele acte normative:
- Ordonanta de urgenta nr.158 din 17 noiembrie 2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, actualizata
Vedeti aici: [ link extern ]

- Ordinul nr. 60/32 din 27 ianuarie 2006 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, actualizat
Vedeti aici: [ link extern ]
Multa sanatate!
Va multumesc! Din ce am inteles eu...baza de calcul nu are nicio legatura cu expirarea mandatului...este o medie veniturilor a ultimilor 6 luni ...Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediului medical ce a depasit 90 de zile dana82 dana82 Buna ziua! Incepand cu 30 martie 2009 sunt in concediu medical pe boala obisnuita, desi sunt insarcinata si a fost cat pe ce sa pierd copilul de cateva ori ... (vezi toată discuția)
Concediu de sarcina si lauzie( pre si post natal) Alinka Alinka Buna Ziua, Din raspunsurile dumneavoastra am văzut că se pot cumula lunile lucrate in strainatate cu cele lucrate in Romania pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Vioreld Vioreld buna ziua. un angajat are un medical in septembrie. in octombrie vine cu 2 medicale in continuare. din ce stiu, baza de calcul la aceste 2 medicale din ... (vezi toată discuția)