avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Căsătorită si însărcinată cu alt barbat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Căsătorită si însărcinată cu alt barbat

Va rog frumos sa ma ajutati intr-o situatie....
Sunt căsătorită legal dar nu mai locuiesc cu soțul de câteva luni, am rămas însărcinată cu alt bărbat ,am fost impreuna 3 luni apoi ne-am despărțit dar am aflat ca sunt însărcinată... mai am încă 2 copii din prima căsătorie... eu am nascut intre timp,acel bărbat nu este langa mine si nu vrea sa recunoască copilul.
Bebelușul a primit automat numele sotului meu...
Dacă aș vrea sa il dau in judecata pe bărbatul cu care am copilul as putea ? Pentru testul de paternitate ca sa dovedesc ca e copilul lui si sa imi plateasca pensie alimentară, asta având în vedere că sunt încă căsătorită cu soțul meu cu care mai am încă 2 copii ,cum am spus mai sus .
Ar trebui să divortez prima dată apoi sa dau in judecata pe fostul meu ex cu care am umblat 3 luni (tin sa mentionez ca nu am stat împreună)
Am vreo sansa? E costisitor? Risc sa pierd pensia alimentară de la soțul meu pt cei 2 copii? Ce pot face?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: avocatmaria , utilizator 09:59, 29 Noiembrie 2018
Trebuie să va judecati cu soțul ca sa dovediți ca nu este copilul lui.Apoi o rezolvați si cu tatăl natural.
Nu pierdeți pensia pt cei 2 copii.
Costisitor o sa fie.
Apreciez că se poate rezolva în cadrul aceleași acțiuni.
Formulați acțiune în tăgada paternității și stabilirea filiației, cf art 408, alin 3 Cod Civil (două capete de cerere).
Solicitați proba cu expertiza medico legală ADN în cadrul procesului; contractați serviciile unui avocat.

Procesul de divorț se va judeca separat, in cadrul acestuia veți solicita inclusiv pensie de întreținere.
Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2018
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Întâi Rezolvați cu paternitatea și ulterior cu divorțul.
Cum aveți deja pensie pentru cei doi copii mai mari?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot da în judecata tatăl copilului dacă copilul e pe numele altui barbat? Madalina23a Madalina23a Buna ziua. Dacă eu sunt căsătorită am 2 copii cu soțul,al treilea copil e cu alt barbat(am fost despărțiți o perioada ).acum sunt tot cu sotul,copilul ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii dupa divort Gabi_35 Gabi_35 Un barbat divortat la notar care plateste pensie alimentara pentru 2 copii (ambii nascuti in timpul casatoriei) poate initia actiunea de tagada paternitatii ... (vezi toată discuția)
Copilul cui? crisis81 crisis81 Am si eu o dilema. Sunt casatorita legal cu un barbat de care in fapt sunt despartita din august 2009. Nu aveam copii impreuna asa ca am adoptat o fetita si am ... (vezi toată discuția)