Va rog frumos sa ma ajutati intr-o situatie....
Sunt căsătorită legal dar nu mai locuiesc cu soțul de câteva luni, am rămas însărcinată cu alt bărbat ,am fost impreuna 3 luni apoi ne-am despărțit dar am aflat ca sunt însărcinată... mai am încă 2 copii din prima căsătorie... eu am nascut intre timp,acel bărbat nu este langa mine si nu vrea sa recunoască copilul.
Bebelușul a primit automat numele sotului meu...
Dacă aș vrea sa il dau in judecata pe bărbatul cu care am copilul as putea ? Pentru testul de paternitate ca sa dovedesc ca e copilul lui si sa imi plateasca pensie alimentară, asta având în vedere că sunt încă căsătorită cu soțul meu cu care mai am încă 2 copii ,cum am spus mai sus .
Ar trebui să divortez prima dată apoi sa dau in judecata pe fostul meu ex cu care am umblat 3 luni (tin sa mentionez ca nu am stat împreună)
Am vreo sansa? E costisitor? Risc sa pierd pensia alimentară de la soțul meu pt cei 2 copii? Ce pot face?
Mulțumesc
Trebuie să va judecati cu soțul ca sa dovediți ca nu este copilul lui.Apoi o rezolvați si cu tatăl natural.
Nu pierdeți pensia pt cei 2 copii.
Costisitor o sa fie.
Apreciez că se poate rezolva în cadrul aceleași acțiuni.
Formulați acțiune în tăgada paternității și stabilirea filiației, cf art 408, alin 3 Cod Civil (două capete de cerere).
Solicitați proba cu expertiza medico legală ADN în cadrul procesului; contractați serviciile unui avocat.
Procesul de divorț se va judeca separat, in cadrul acestuia veți solicita inclusiv pensie de întreținere.
Copilul cui?
crisis81
Am si eu o dilema. Sunt casatorita legal cu un barbat de care in fapt sunt despartita din august 2009. Nu aveam copii impreuna asa ca am adoptat o fetita si am ... (vezi toată discuția)