avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere facultatea de drept
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere facultatea de drept

Buna ziua, am 17 ani,invat la Colegiul National de informatica din Neamt si ar vrea ca mai departe sa dau la Univ.Al.I.Cuza din Iasi la Drept .
Mi -as dori foarte mult sa lucrez in acest domeniu dar va intreb pe cei care activati deja:cum e sa fiti avocat? regretati ca ati ales aceasta meserie?Aveti un salariu decent?Va mutumesc mult.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Noiembrie 2009
ContSters86398, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 22:14, 15 Noiembrie 2009
Este o profesie foarte frumoasa , atat timp cat iti place ceea ce faci. Foarte importanta este formarea profesionala in domeniul dreptului, pentru ca este necesar tot timpul sa fii informat in legislatie , jurisprudenta , trebuie sa stii sa pastrezi secretul confidential, profesional , sa dai dovada de multa seriozitate si constiinciozitate in ceea ce faci. E o meserie superba , care iti ofera multe perspective in viitor ; totul e sa vrei! sa stii ceea ce vrei ! Mult succes!
Poate fi iad, sau poate fi rai, depinde si de noroc si mai ales de vointa. Mie imi place foarte mult si mi se pare o lume foarte frumoasa. Pe de alta parte, poate ar trebui sa precizez ca eu nu fac litigii ci consultanta, ca nu lucrez singura ci intr-un colectiv foarte mare si ca am lucrat si lucrez in proiecte foarte complexe si foarte interesante.
Sfatul meu ar fi sa incerci sa faci practica din timpul facultatii, si in instante si in cabinete de avocat.
Succes!
Chiar daca nu sunt avocat trebuie sa scriu ca sunt si foarte multi avocati care fac foamea sau mai vin cu bani de acasa sa plateasca datoriile .
Daca esti pregatita profesional in acest domeniu , nu ai cum sa nu reusesti , pentru ca este nevoie de avocati buni to timpul , avocatura fiind un domeniu foarte competitiv si subiectiv .
Mai trebuie sa ai si ceva situatie materiala , pentru ca pana cand faci primii bani mai dureaza .
romania inedit a scris:
Mai trebuie sa ai si ceva situatie materiala , pentru ca pana cand faci primii bani mai dureaza .

Nu neaparat, eu stiu o multime de avocati care au fost platiti chiar din timpul studentiei pentru activitatea lor.
Andreea Lisievici a scris:
romania inedit a scris:

Nu neaparat, eu stiu o multime de avocati care au fost platiti chiar din timpul studentiei pentru activitatea lor.

:offtopic: Trebuie sa scriu ca si eu stiu foarte multe persoane care au castigat la loz in plic , pariuri sportive , bingo sau pacanele , dar asta nu inseamna ca toti jucatorii sunt norocosi .

Nici nu trebuie sa descurajam userul , dar nici nu trebuie sa-i spunem ca avocatura este un butoi cu miere , si daca face facultatea de drept viitorul lui este deja asigurat , pentru ca este destul de greu sa faci bani din avocatura .

Nu trebuie sa comnparam posibilitatile dintr-un oras cu 2% somaj , asa cum este municipiul Bucuresti in plina criza , cu un oras de provincie , unde posibilitatile de afirmare profesionala sunt mai reduse .

Asta nu inseamna ca incurajez pe toata lumea sa vina in capitala , deoarece si cheltuielile sunt destul de ridicate , iar ascensiunea profesionala poate sa inceapa sin in Iasi , asa cum s-a intamplat cu Daniel Buzdugan .

Societatile de avocatura nu pot angaja toti licentiatii in drept din Romania , avand in vedere faptul ca sunt destul de multi si continua sa se adune .

Alte discuții în legătură

Am nevoie de sfaturi! - as vrea sa devin avocat Kosmy-kos Kosmy-kos Ma numesc Cosmina,am terminat liceul mate-info acum 4 ani,imi doream foarte mult sa urmez o facultate sa ma fac avocata,dar nu am putut sa merg mai departe din ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna sa fii avocat? allyssa allyssa Buna seara. De la intrarea mea pe forum si pana acum, am stat numai pe sectiunea dedicata magistraturii. Insa incepe sa ma tenteze si ideea de avocatura, ... (vezi toată discuția)
Se merita sa faci dreptul? catalinag catalinag Vreau sa stiu parerile voastre: se merita sa dai la drept? Intreb asta pentru ca de ceva timp ma gandesc sa ma reprofilez, alegand de data aceasta facultatea ... (vezi toată discuția)