avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de donatie drept de superficie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de donatie drept de superficie

In urma cu 9 ani, parintii sotiei (proprietari) au donat dreptul de superficie (gratuit) al terenului lor (636,65 mp) sotiei mele, pe termen nedeterminat, in vederea construirii unei case de locuit. In urma cu o luna, au vandut 106 mp din teren. Terenul a fost vandut si intabularea a fost facuta. Notarul m-a contactat dupa 2 saptamani de la efectuarea tranzactiei spunandu-ne ca sotia trebuie sa semneze o declaratie de radiere asupra dreptului de superficie DOAR pentru acel teren vandut, de 106 mp. Mentionez, ca noi am construit casa, dar inca nu am obtinut autorizatia. As avea va rog cateva intrebari:

1) Care este suprafata minima pentru care trebuie donat dreptul de superficie, in vederea construirii unei locuinte. Adica, daca renuntam la 106 mp vor ramane 530,65 mp. Se incadreaza aceasta suprafata in limitele obtinerii autorizatiei de construire a locuintei/ intrarii in legalitate? Ce zice legea?

2) Daca semnam declaratia de radiere a 106 mp, ce se intampla cu contractul de donatie superficie anterior? Mai este valabil (avand anexata aceasta declaratie)? Trebuie facut alt contract de donatie superficie pe cei 530,65 mp ramasi?

3) Daca nu semnam aceasta declaratie, cum afecteaza aceasta pe noul proprietar ai celor 106 mp?

Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2018
cristisavu, utilizator

Alte discuții în legătură

Teren sot 1 vs. casa sot 2 Costinho Costinho Se da urmatoarea speta : Cu doua saptamani inainte de casatorie, sotul 1 cumpara un teren intravilan destinat construirii unei case. Dupa casatorie, se ia ... (vezi toată discuția)
Drept de creanta sau dr. de superficie? cristalina cristalina Situatia este urmatoarea:In timpul casatoriei pe terenul mamei sotului,ambii soti au construit o casa.In urma partajului ,sotia,a carei contributie este de 50% ... (vezi toată discuția)
Terenul are un proprietar, casa construita este detinuta de un alt proprietar snradu snradu Buna ziua, In anul 2003 detineam o casa in sectorul 3 al capitalei. Am vandut casa catre un cetatean francez, acesta cumparand doar casa( amprenta aprox 90 ... (vezi toată discuția)