In anul 2003 detineam o casa in sectorul 3 al capitalei. Am vandut casa catre un cetatean francez, acesta cumparand doar casa( amprenta aprox 90 mp) si primind terenul de 140mp in folosinta, la vremea aceea neputand sa fie proprietar pe teren.
Prin contractul de vanzare cumparare, acestuia i se vinde casa si primeste in folosinta terenul despre care vorbeam, urma ca in momentul in care se modifica legile la noi, sa cumpere si terenul.
Din 2003 si pana azi am platit impozitul pe teren si tot incerc sa iau legatura cu acea persoana pentru a cumpara si terenul dar fara nici un rezultat.
Mentionez ca alte acte nu au existat intre noi.
Ce pot face? Pot obliga legal acea persoana sa imi raspunda la solicitare daca cumpara terenul sau nu? Pot scoate terenul la vanzare? Daca il vand catre o alta persoana, ce se intampla cu imobilul de pe acel tere?
Buna ziua,
depinde foarte mult ce scrie in actul de vanzare cumparare casei in legatura cu dreptul de superficie asupra terenului .
Legea spune ca : dreptul de superficie se exercita in limitele si in conditiile actului constitutiv. In lipsa unei stipulatii contrare, exercitarea dreptului de superficie este delimitata de suprafata de teren pe care urmeaza sa se construiasca si de cea necesara exploatarii constructiei sau, dupa caz, de suprafata de teren aferenta si de cea necesara exploatarii constructiei edificate.
De obicei dreptul de folosinta a terenului de sub constructii poate fi constituit printr-un act cu titlu gratuit sau cu titlu oneros si se transmite pentru max. 99 ani sau pentru toata durata constructiei.
Oricare ar fi situatia, va spun, doar, ca puteti vinde acel teren altei persoane, doar daca noul proprietar al terenului se obliga sa respecte dreptul de superficie constituit de dumneavoastra in favoarea proprietarilor casei.
Superficie
nirodunaetlo
La facerea unor acte notarul ne-a zis ca trebuie sa fim de acord cu un drept de superficie, si a scris ,,transmitem si un drept de superficie,, actul nu ... (vezi toată discuția)