avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de maternitate

Buna ziua. In luna iunie 2018 mi-am dat demisia,mentionez faptul ca am lucrat timp de 2 ani si o luna la acest angajator. In luna noiembrie am aflat ca sunt insarcinata si voi naste in luna iunie a anului viitor. Intrebarea mea este daca am dreptul la concediu de maternitate si daca imi trebuie vreun act de la fostul meu angajator. Multumesc
Cel mai recent răspuns: ionelageorgiana531 , utilizator 21:53, 1 Decembrie 2018
Buna seara. Pentru a putea beneficia de indemnizatie trebuie sa fi obtinut venituri impozabile( salariu in cazul dvs.) in cel putin 12 luni din ultimele 24 anterioare nasteri copilului.
Perioada eligibila ar fi Iulie 2017-iunie 2019. Eu zic ca va incadrati...
Va trebuie adeverinta din care sa rezulte perioada lucrata si salariile primite in acea perioada, un extras din REViSAL...
Nu beneficiati de indemnizatia pentru somaj?
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Decembrie 2018
Ionut.ion, utilizator
Buna seara. Nu nu beneficiez de indemnizatia pentru somaj,deoarece nu am depus actele necesare. Dar ca sa pot beneficia de cocediu de maternitate ar trebui sa depun actele dupa nastere daca nu ma insel asa este? Multumesc tare mult pentru raspuns
Da, dupa nastere, in max. 60 de zile de la aceasta pentru a beneficia de indemnizatie incepand cu data nasteri copilului. Daca depuneti dupa, veti beneficia de indemnizatie incepand cu data depuneri...
In Iunie care a fost ultima zi lucrata?
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Decembrie 2018
Ionut.ion, utilizator
Pe 15 iunie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie Andreea120 Andreea120 Buna ziua sunt insarcinata in 8 saptamani si as vrea sa stiu daca întrerup acum contractul de munca mai pot primi indemnizație? (vezi toată discuția)
Concediu postnatal roxelia roxelia Buna seara A o nelamurire cu priire la urmatorul fapt: M-am angajat la firma la care lucrez pe data de 15 iunie 2015.Intre timp am ramas insarcinata si ar ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa am obligatoriu 6 luni lucrate inainte sa intru in concediu de maternitate de 126 zile? yuby yuby Buna ziua , Fiti draguri am si eu o intrebare referitoare la cazul meu . Sunt insarcinata am inceput serviciul in luna ianuarie 2012, 12 ianuarie dupa 2 ani, ... (vezi toată discuția)