avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare apartament de stat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare apartament de stat

Daca mama mea e in curs sa cumpere un apartament de stat conform L112 i care locuieste de 30 ani are nevoie si de semnatura mea ,tatal meu fiind decedat?
in cazul in care obtine aceasta locuinta semnatura mea implica ca ma angajez sa contribui la plata acestuia?
dupa obtinerea apartamentului ,conform L247/2005 poate sa mi-l lase mie sau copiilor mei?
Cel mai recent răspuns: doina1 , utilizator 17:10, 14 Noiembrie 2009
Mama. nu are nevoie de semnatura dvs.Dar daca doreste sa va introduca ca si coproprietar e normal sa aveti si obligatii.Impozit, intretinere.
Daca va referiti la mostenire......fara a fi coproprietar veti avea o cota parte daca exista si alti frati,daca nu, veti fi unica mostenitoare.Asta in cazul in care nu va face testament cu alt beneficiar.
Daca sunteti coproprietar,sunteti de drept proprietar pe cota parte din imobil,iar partea mamei se imparte intre mostenitori.
multumesc mult

Problema mea e ca nu suntem in tara si mama vrea sa puna copii mei sa semneze. Am inteles ca asta implica si obligatia lor ulterioara de a contribui la cheltuieli?
Si ar mai fi ceva, copii ar avea apoi vreun drept sa vinda locuinta daca s-ar aplica legea L247/2005?
multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire proprietate de stat in curs de cumparare doina1 doina1 as dori va rog sa stiu daca am dreptul sa mostenesc proprietate de stat care este in curs de cumparare in cazul ca mai detin inca o proprietate.problema e daca ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire si despagubire sulta sulta Mama mea locuieste impreuna cu cumnata mea si cei doi copii ai ei, unul minor si unul major(ai cumnatei), fratele meu fiind decedat. Si tatal meu este decedat. ... (vezi toată discuția)
Ajutor urgent: nepotii pot fii desmosteniti? speranta2011 speranta2011 Buna ziua, am o intrebare urgenta: o bunica poate sa isi desmosteneasca nepotii obligindui sa vinda apartamentul la care sunt coproprietari impreuna cu ... (vezi toată discuția)