avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Două mașini s-au ciocnit, iar una a continuat drumul ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Două mașini s-au ciocnit, iar una a continuat drumul și s-a izbit în mașină mea, parcată regulamentar. Am probleme cu asigurătorul celui care m-a lovit, trebuia să fac două dosare de daună?

Două mașini s-au ciocnit, iar una a continuat drumul (50m) și s-a izbit în mașină mea, care era parcata regulamentar. Asigurările vor sa ma plătească doar 50%, zicând ca vina aparține și celeilalte, care a rămas pe loc, considerând-o vinovata de producerea incidentului. Eu am făcut dosar de dauna la asigurătorul mașinii care m-a lovit. Trebuia sa fac doua dosare de dauna?
Ultima modificare: Duminică, 2 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:09, 9 Ianuarie 2019
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu
Din cele ce declarati dvs este vorba de doua accidente diferite.
Primul accident, doua vehicule intra in coliziune, in urma acestei coliziuni unul dintre vehicule continua sa circule si intra in coliziune cu vehiculul dvs, rezultand al doilea accident.
Nu este cazul unei tamponari in serie in caz de blocaj de trafic (ori, nici in aceste cazuri de accidente nu se procedeaza asa cum pretind ei).

In situatia descrisa, dvs, in calitate de asigurat nu trebuie sa va lasati intimidat de catre pseudo-expertiza unor asiguratori care fac totul pt a asuma un minim de responsabilitati materiale.

Ei au obligatia de a dovedi conexiunea intre cele 2 accidente prin rapoarte de expertiza.
Va trebui sa contestati in scris cu confirmare de primire concluziile asiguratorului dvs cerandu-le sa va despagubeasca contractual, 100% din valoarea de piata a vehiculului dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Decembrie 2018
Demos, utilizator
Revin cu precizări. Politia mi-a dat o hârtie pe care sunt trecute sus: către [EDITAT] și [EDITAT], apoi zice ca la data de, s-a produs un accident de circulație în care au fost angajate : un autoturism asigurat de [EDITAT] care ulterior m-a lovit pe mine), un autoturism asigurat de [EDITAT], apoi al meu scrie parcat. Apoi zice ca primul a încălcat prevederile art57/2 din oug 195/2002 rep. Celalalt (care m-a lovit) ai călcat prevederile art48 din aceeași lege. Eu am făcut dosar de dauna la autoturismul care m-a lovit. Nu știu sa fi făcut cineva două dosare de dauna, la doi asigurători. Eu am primit dauna totala. Ar trebui să merg la politie pentru lămuriri, sau la asigurator?
Ultima modificare: Duminică, 2 Decembrie 2018
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Informatia nu este completa.
Politia, in descrierea incidentului de trafic face diferenta intre cele 2 accidente?
Din ceea ce scrieti, PV-ul de constatare care v-a fost inmanat nu spune cine a lovit pe cine cand si cum!
Ori, daca tot ce aveti ca proba in speta este aceasta scurta precizare a vehiculelor implicate facuta de catre politie, asiguratorul nu are cum sa stie daca cele 2 autoturisme au intrat in cel parcat sau numai unul din ele.
Ati complectat formularul de constatare de accident cu proprietarul vehiculului care v-a accidentat masina?
Aveti fotografii luate la momentul accidentului, fotografii aratand clar si fara posibilitate de contastatie ca in ceea ce priveste vehiculul dvs numai 2 vehicule au fost implicate?
S-au făcut măsurători și fotografii de către politie. Masina care m-a lovit, a ricoșat pe contra-sens, șoferul rămânând încarcerat. A sosit salvare, smurd cu toată suita, victima ajungând la spital. Nu știu cine este șoferul, doar am asigurarea lui. De fapt s-a deschis dosar penal, dar eu nu am treaba cu asa ceva. Era miezul nopții, nu eram acolo. Apoi m-au chemat la politie, după câteva zile. Polițistul m-a asigurat ca să nu îmi fac griji ca voi fi despagubit de vinovat. A zis ca în loc sa frâneze, a accelerat, s-a panicat și a întrat în mașină mea, aruncând-o la câțiva metri. Dar nu scrie nicăieri. Asigurătorul ar trebui sa ceara documente de la politie sau trebuie să le cer eu de la politie? O sa mai îmi dea alte documente?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu parere de rau dar iarasi ma obligati sa ma repet, nu sunteti clar in ceea ce scrieti.
Va citez: "Masina care m-a lovit, a ricoșat pe contra-sens, șoferul rămânând încarcerat."
si in acelas timp, va citez:
" A zis ca în loc sa frâneze, a accelerat, s-a panicat și a întrat în mașină mea, aruncând-o la câțiva metri."
De unde intrebarea, intai a panicat si dupa aceea a ricosat sau invers?!?
Trebuie sa stiti ca in Ro, din pacate, asiguratorii se agata de orice nimic pt a micsora indemnitatile pe care le au de platit, ori asemenea detalii neclarificate le permit sa aplice strategia, varianta asta reiese din constatarea facuta de politie si in consecinta nu platim decat atat cat vrem.
Deci, in nici un caz ei nu vor lua initiativa de a cere explicatii la politie, descrierea partilor implicate, prin imprecizia ei, ii arajeaza!
Tactica lor va fi, vom face sa alerge pagubitul pt a-l zapaci si obosi, pana va renunta.
Aveti dreptul sa cereti politiei sa va furnizeze o sinteza a concluziilor lor referitoare la accidentul in care a fost implicat vehiculul dvs si numai vehiculul dvs.

Oricum, contestatia concluziilor asiguratorului trebuie facuta R/P/D!!!

Alte discuții în legătură

Dosar dauna- accident cu 3 autovehicule nec_cristina nec_cristina buna ziua!rog o indrumare in urmatoare situatie:in data de 28 dec 2014 mi.a fost avariata masina(aceasta fiind stationata in parcarea de resedinta) si masina ... (vezi toată discuția)
Daune 10.000 euro?? Ioana-Ornela Ioana-Ornela Buna ziua, Sunt din Brasov si in urma cu 3 luni am avut un accident de circulatie in judetul Mures. In procesul verbal s-a consemnat ca deoarece nu am ... (vezi toată discuția)