avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Două mașini s-au ciocnit, iar una a continuat drumul ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Două mașini s-au ciocnit, iar una a continuat drumul și s-a izbit în mașină mea, parcată regulamentar. Am probleme cu asigurătorul celui care m-a lovit, trebuia să fac două dosare de daună?

Două mașini s-au ciocnit, iar una a continuat drumul (50m) și s-a izbit în mașină mea, care era parcata regulamentar. Asigurările vor sa ma plătească doar 50%, zicând ca vina aparține și celeilalte, care a rămas pe loc, considerând-o vinovata de producerea incidentului. Eu am făcut dosar de dauna la asigurătorul mașinii care m-a lovit. Trebuia sa fac doua dosare de dauna?
Ultima modificare: Duminică, 2 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:09, 9 Ianuarie 2019
In multitudinea de opinii mai sus expuse rezulta in aproape toate cazurile ca trebuie deschise 2 dosare de daune. Autoturismul 1 loveste autoturismul 2. Dosarul de dauna se deschide la asiguratorul autoturismului 1. Autoturismul 2 loveste autoturismul 3 (care stationa). Dosarul de dauna se deschide la asiguratorul autoturismului 2. Aceasta este opinia marii majoritati a colegilor de forum.
Se omite un lucru esential. Din postari rezulta ca una dintre autoturisme (nu se specifica care) se deplaseaza si loveste autoturismul 3 care stationa.. Din informatiile sumare pe care le avem la dispozitie rezulta 2 variante privind producerea accidentului de circulatie.

I. Autoturismul 1 loveste autoturismul 2. Vinovat de producerea acestei coliziuni este conducatorul autotursmului 1. Autoturismul 1 isi continua deplasarea si loveste autoturismul 3, care stationa. Vinovat de cea de a doua coliziune este tot conducatorul autoturismului 1. Prin urmare, dosarul de dauna se deschide la societatea de asigurare la care conducatorul autoturismului 1 are incheiata asigurarea RCA.

II. Autoturismul 1 loveste autoturismul 2 .Vinovat de producerea acestei coliziuni este conducatorul autotursmului 1. Autoturismul 2 isi continua deplasarea pe o directie care difera de cea avuta inaintea producerii accidentului. Autoturismul 2 loveste autoturismul 3, care stationa. Aparent vinovat de cea de a doua coliziune este conducatorul autoturismului 2. .Coliziunea dintre autoturismele 2 si 3 se datoreaza coliziunii dintre autoturismele 1 si 2 in urma careia s-a modificat directia de deplasare a autoturismului 2. Prin urmare, vinovat de producerea intregului accident de circulatie este conducatorul autoturismului 1. In asemenea conditii se deschide dosar de dauna la asiguratorul la care are incheiata polita de asigurare RCA conducatorul autoturismului 1. In functie de metodologia de lucru este posibil ca sa se deschida 2 dosare de dauna, dar la acelas asigurator (cel aratat mai inainte).

Aceasta este opinia mea care se bazeaza pe informatiile minime avute la dispozitie. In cazul aparitiei unor noi informatii este posibila revizuirea ooiniei.
ing. Ioan Ciobanu
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2019
Ioan Ciobanu, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar dauna- accident cu 3 autovehicule nec_cristina nec_cristina buna ziua!rog o indrumare in urmatoare situatie:in data de 28 dec 2014 mi.a fost avariata masina(aceasta fiind stationata in parcarea de resedinta) si masina ... (vezi toată discuția)
Daune 10.000 euro?? Ioana-Ornela Ioana-Ornela Buna ziua, Sunt din Brasov si in urma cu 3 luni am avut un accident de circulatie in judetul Mures. In procesul verbal s-a consemnat ca deoarece nu am ... (vezi toată discuția)