avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mandatare presedinte al unei asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mandatare presedinte al unei asociatii de proprietari

Buna ziua!

In baza noii legi 196/2018 privind asociatiile de proprietari, in cazul infiintari unei asociatii noi, adunarea generala a proprietarilor trebuie sa mandateze presedintele si comitetul executiv pentru angajarea unui administrator/incheierea unui contract de prestari servicii printr-o hotarare a adunarii generale? Sau se poate incheia un astfel de contract fara o hotarare prealabila a AG?
Multumesc frumos!
Ultima modificare: Duminică, 2 Decembrie 2018
Aqwerty12345, utilizator
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 15:43, 2 Decembrie 2018
Mandatarea pt angajarea admin nu se face numai la constituirea asociatiei si nici nu se poate fara hotararea AG.
Articolul 53
Adunarea generală a proprietarilor membri ai asociației de proprietari are următoarele atribuții:
k) mandatează președintele și comitetul executiv pentru angajarea și eliberarea din funcție a administratorului, cenzorului/comisiei de cenzori sau a altor angajați ori prestatori, în scopul administrării și bunei funcționări a condominiului;


Indirect:
Articolul 46
(8) Anterior alegerii sau numirii într-o funcție de conducere, administrare ori control din cadrul asociațiilor de proprietari, persoanele candidate trebuie să dovedească în adunarea generală respectarea prevederilor alin. (7), pe baza cazierului judiciar eliberat conform prevederilor legale în vigoare și, în cazul administratorului și al cenzorului ori, după caz, al membrilor comisiei de cenzori, și a documentelor care să ateste pregătirea profesională în domeniu.
Ultima modificare: Duminică, 2 Decembrie 2018
CipM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzor asociatie de proprietari aurel_hogea aurel_hogea Cenzorul - proprietar din bloc, si-a dat demisia imediat dupa constituirea asociatiei. Nu i s-a facut inca contract de mandat. Daca cineva din bloc, ... (vezi toată discuția)
Mandatarea comitetului executiv in adunarea aga adax adax In conditiile in care presedintele asociatiei de proprietari, un membru al Comitetului executiv si cenzorul si-au dat demisia si au fost alese alte persoane in ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator bloc angelica82 angelica82 Buna seara, Administratora scarii de bloc a demisionat fara nici un fel de sedinta si fara ca noi locatarii sa stim. Am inteles ca stia doar presedintele de ... (vezi toată discuția)