avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt minoră și am un copil, dar indemnizația este ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt minoră și am un copil, dar indemnizația este pe numele mamei mele și ea susține că are custodia bebelușului până fac eu 18 ani. Îmi poate lua fata dacă plec cu ea la concubinul meu?

Buna seara! Am 17 ani și am copil cu barbat de 22 de ani, el a recunoscut copilul, dar indemnizația este pe numele mamei, iar ea susține ca fata este in custodia ei pana fac eu 18 ani, dacă eu plec cu fata și concubinul meu, îmi poate lua copilul? Am nevoie urgent de raspuns la intrebare, va rog!
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteti minora asa ca mama dvs ( si tatal daca e cazul) raspunde pt dvs . Daca vreti sa fiti independenta, dat fiind faptul ca aveti si copil, va puteti adresa instantei pt a cere emanciparea, sa primiti anticipat, capacitatea deplina de exercitiu.
Mai exista calea ca partenerul dvs sa ceara sa exercite autoritatea parinteasca singur pana deveniti majora.
Raspunsul la intrebare strict, mama dvs nu va poate lua copilul daca plecati, insa poate sa nu va dea banii ai atunci, apelati la variantele expuse mai sus.
Nu ma interesează banii ei, vreau doar sa nu mai stau cu ea și sa plec alaturi de tatăl copilului și de copil
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunt banii ei, sunt bani pentru copil.
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ma inscriu si eu alaturi de ante scriitorul meu pe lista "dusmanilor".
Cand ai facut copilul si ai iesit cu el din maternitate, cum de ai ajuns la mama si nu alaturi de concubin?
Cand l-ai anuntat ca esti gravida, ce responsabilitati a asumat acest tata? Cu ce s-a pregatit pentru venirea pe lume a micutei? In prezent, ce s-a schimbat pentru el? Dar pentru tine, caci vad ca tot la mama in batatura esti!
Independenta draga mea nu inseamna ca fugi de unul la atul , fie acestia mama si concubinul.
Independenta inseamna cand iti asumi propria viata si mai ales viata pe care ai adus-o pe lume!
Cata vreme trebuie sa-ti dea de mancare, tie si copilului tau, altcineva, mama si/sau concubinul, nu esti indendenta, ci doar inconstienta cu ifose de razvratita!
Pune mana si munceste, spala hainele lui bebe, scoate-l in parc, da-i de mancare, du-l la vaccin, intre timp mergi la slujba si atunci vei fi independenta. Pana atunci...ciocul mic, caci muzica o comanda al de plateste lautarii (adica, pana una alta, mama).

Alte discuții în legătură

Buna seara, speta: părinții divortati, copilul cu custodie ... 28lacra 28lacra Buna seara, Speta: Părinții divortati, copilul cu custodie comună, dar în grija tatălui. În acest moment, copilul este student si are 22 ani. De ... (vezi toată discuția)
Refuz intretinere 19 ani sabin25 sabin25 Se da urmatoarea situatie; Tanar 19 ani, tatal decedat dupa ce au divortat, mama l a dat afara din casa si refuza sa plateasca intretinerea acestuia pe ... (vezi toată discuția)
Copil luat de tata fara acordul mamei kindbutnottoomuch kindbutnottoomuch Buna seara.Va scriu in numele unei cunostinte pentru a o ajuta sa isi rezolve problema. Are 22 de ani si a nascut in urma cu 4 luni, nefiind casatorita cu ... (vezi toată discuția)