Dati mai multe detalii,,cati ani are copilul? mama are o locuinta acum?are un loc de munca (un venit),,
Mama a nascut in urma cu 4 luni ...banuiesc ca varsta copilului este de 4 luni :) Mama are domiciliu stabil, este studenta la buget si este , de o saptamana, si angajata (conform legii, in perioada de proba).
Si de ce mai sta pe ganduri daca copilul are doar 4 luni?in opinia mea are toate sansele sa obtina custodia minorului dat fiind varsta foarte frageda pe care o are acesta,,sa faca o cerere pentru incredintare minor la judecatoria bucuresti,, pentru recuperarea actelor sa depuna o plangere la politie.,,am inteles ca mama are domiciliul stabil,dar are si o locuinta banuiesc unde sa creasca acest copil,,in conditiile in care nu mai locuieste cu fostul concubin.
Va multumesc pentru informatii. Daca mai sunt sfaturi legale, le voi citi maine inainte de a incepe recuperarea actelor ,in primul rand. Aminteles ca trebuie sa scoata ea intai certificatul ei ca apoi sa i se dea cel al copilului.Nu stiu din care motiv la maternitate nu is e da fisa de nastere fara certificatul ei de nastere desi are buletinul. Asta a fost si reactia mea cand am auzit de problema acestei tinere fete. Este strigator la cer. I-a luat 2 saptamani sa inceapa sa vorbeasca despre asta deoarece atat "tatal" cat si concubina acestuia au folosit intimidare verbala ,bazandu-se pe varsta frageda a mamei si pe faptul ca nu detinea destule informatii. De aceea m-am si hotarat sa o ajut. Astfel de oameni ar trebui sa infunde puscariile.M-am interesat, in cazul in care va fi nevoie, si de o examinare grafologica. A fost amenintata de concubina tatalui ca indiferent de ce masuri incearca sa ia ea are "pile" la notariat si isi rezolva actele.Imi pare rau ca nu am putut sa ii dau un telefon ca sa poata inregistra convorbirile acestea.
Nu o poate acuza de abandon al domiciliului. Ei nu sunt casatoriti si nici nu au avut mutatie pe aceeasi adresa. Din cate stiu eu , in cazul in care nu sunt casatoriti, tatal poate spune ca i-a fost incredintat copilul DOAR daca mama semneaza un act cu o astfel de destinatie. In Romania Copilul se incredinteaza mamei. Doar in situatii extreme (boli psihice, consum narcotice, dovedire de abuz fizic si psihic) copilul este luat de langa mama. Nici in cazul casatoriei tatal nu are voie sa priveze mama de accesul la copil.