avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil luat de tata fara acordul mamei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil luat de tata fara acordul mamei

Buna seara.Va scriu in numele unei cunostinte pentru a o ajuta sa isi rezolve problema. Are 22 de ani si a nascut in urma cu 4 luni, nefiind casatorita cu tatal copilului. Acesta a recunoscut copilul nascut la Maternitatea Bucur,ambii parinti fiind domiciliati in Mun.Bucuresti. La scurt timp dupa nastere, tatal copilului i-a luat pe amandoi la Bacau sub pretextul unor afaceri. Mama nu a mai putut alapta,si in urmatoarele 2 zile, tatal a luat actele (certificat de nastere al mamei, certificat de nastere copil) si a blocat/interzis accesul mamei la locuinta pe care o imparteau. Mama s-a intors in Bucuresti dupa ajutor, dar nu stie de unde sa inceapa si ce poate face. Precizez ca acum copilul se afla in "grija " tatalui si a concubinei acestuia care nu poate avea copii, si amandoi au recunoscut ca de fapt totul a fost bine planuit cu mai bine de 18 luni in urma. Stiu ca suna a telenovela , dar se intampla in Romania 2011 si mama copilului are nevoie de putina indrumare . Cum isi recupereaza actele ei si ale copilului,si cum isi recupereaza copilul?

Va multumesc
Dati mai multe detalii,,cati ani are copilul? mama are o locuinta acum?are un loc de munca (un venit),,
Mama a nascut in urma cu 4 luni ...banuiesc ca varsta copilului este de 4 luni :) Mama are domiciliu stabil, este studenta la buget si este , de o saptamana, si angajata (conform legii, in perioada de proba).
Si de ce mai sta pe ganduri daca copilul are doar 4 luni?in opinia mea are toate sansele sa obtina custodia minorului dat fiind varsta foarte frageda pe care o are acesta,,sa faca o cerere pentru incredintare minor la judecatoria bucuresti,, pentru recuperarea actelor sa depuna o plangere la politie.,,am inteles ca mama are domiciliul stabil,dar are si o locuinta banuiesc unde sa creasca acest copil,,in conditiile in care nu mai locuieste cu fostul concubin.
Va multumesc pentru informatii. Daca mai sunt sfaturi legale, le voi citi maine inainte de a incepe recuperarea actelor ,in primul rand. Aminteles ca trebuie sa scoata ea intai certificatul ei ca apoi sa i se dea cel al copilului.Nu stiu din care motiv la maternitate nu is e da fisa de nastere fara certificatul ei de nastere desi are buletinul. Asta a fost si reactia mea cand am auzit de problema acestei tinere fete. Este strigator la cer. I-a luat 2 saptamani sa inceapa sa vorbeasca despre asta deoarece atat "tatal" cat si concubina acestuia au folosit intimidare verbala ,bazandu-se pe varsta frageda a mamei si pe faptul ca nu detinea destule informatii. De aceea m-am si hotarat sa o ajut. Astfel de oameni ar trebui sa infunde puscariile.M-am interesat, in cazul in care va fi nevoie, si de o examinare grafologica. A fost amenintata de concubina tatalui ca indiferent de ce masuri incearca sa ia ea are "pile" la notariat si isi rezolva actele.Imi pare rau ca nu am putut sa ii dau un telefon ca sa poata inregistra convorbirile acestea.
Nu o poate acuza de abandon al domiciliului. Ei nu sunt casatoriti si nici nu au avut mutatie pe aceeasi adresa. Din cate stiu eu , in cazul in care nu sunt casatoriti, tatal poate spune ca i-a fost incredintat copilul DOAR daca mama semneaza un act cu o astfel de destinatie. In Romania Copilul se incredinteaza mamei. Doar in situatii extreme (boli psihice, consum narcotice, dovedire de abuz fizic si psihic) copilul este luat de langa mama. Nici in cazul casatoriei tatal nu are voie sa priveze mama de accesul la copil.

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor adelinebac adelinebac locuiesc in germania alaturi de concubinul meu,parintii acestuia si fiul meu in varsta de 1 an si 6 luni,problema este ca in urma unei sederi in romania a ... (vezi toată discuția)
Copil mihaelamikimihaela mihaelamikimihaela incredintarea bebelusului de 10 luni cui ii ramane in caz de despartire a doi parinti necasatoriti? mamei sau tatalui?sunt impreuna de aproape 2ani,el e ... (vezi toată discuția)
Parasirea tarii cu copilul Oanamares Oanamares Atunci cand copilul este nascut in afara casatoriei,dar concubinul mamei este trecut in certificatul de nastere, in dreptul tatalui si cand mama vrea sa iasa ... (vezi toată discuția)