avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasirea tarii cu copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasirea tarii cu copilul

Atunci cand copilul este nascut in afara casatoriei,dar concubinul mamei este trecut in certificatul de nastere, in dreptul tatalui si cand mama vrea sa iasa din tara cu copilul, atunci are nevoie de o procura speciala de la tata?
Daca da, atunci va trebui ca tatal sa dea procura speciala pentru fiecare iesire din tara, sau se poate sa dea una generala, valabila pentru toate iesirile?
Mentionez ca nu exista nici o hotarare judecatoreasca privitoare la incredintarea minorului.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:41, 8 Aprilie 2011
mama are nevoie de procura speciala in care se mentioneaza tara sau tarile de destinatie, durata calatoriei sau perioada in care se desfasoara calatorii, daca sunt mai multe.
oricum, valabilitatea e limitata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara cu copil ramibebe ramibebe am o nelamurire.trebuie sa plec din tara cu copilul.am procurile de la tatal lui,dar eu nu sunt mama naturala.el la divort a primit incredintarea minorului ... (vezi toată discuția)
Insotirea minorului katea katea salut,se poate face procura pe perioada nedeterminata pentru insotirea minorului de catre mama,daca in baza deciziei judecatoresti copilul a fost incredintat ... (vezi toată discuția)
Plecare in vacanta irina_iris irina_iris buna.ma numesc irina si vreau sa plec cu nepotul meu de 9 ani la vara in italia cu avionul.ce acte imi trebuiesc din partea parintilor(mama lui e in italia si ... (vezi toată discuția)