avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... insotirea minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

insotirea minorului

salut,se poate face procura pe perioada nedeterminata pentru insotirea minorului de catre mama,daca in baza deciziei judecatoresti copilul a fost incredintat tatalui.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:35, 5 Iulie 2011
Da,bineinteles!
Valabilitatea unei procuri este stabilita numai de parti. Ele pot limita durata procurii, indicand expres in procura perioada de timp sau pot stipula o durata nedeterminata.
Asadar,valabilitatea procurii tine strict de vointa partilor.
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2011
luiza2008, utilizator
mersi mult Luiza,sper sa fie asa:)
Daca vorbim de declaratia notariala a tatalui pentru ca mama sa iasa din tara impreuna cu minorul, aceasta trebuie data de tata ori de cate ori mama doreste sa iasa din tara impreuna cu minorul, dat fiind faptul ca potrivit art 30 al. 1 lit b) si al. 4 din legea 248//2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, acordul trebuie sa cuprinda mentiuni referitoare la:
1.-efectuarea calatoriei respective ,
2.- statul sau statele de destinaţie,
3.- perioada acesteia,
4.- scopul deplasării,
5.- ruta urmată până în statul de destinaţie,
6.- indicarea faptului dacă minorul urmează să rămână în statul de destinaţie, caz în care trebuie menţionată persoana căreia urmează a-i fi încredinţat minorul, sau dacă urmează să se reîntoarcă împreună cu un însoţitor, ale cărui date de identitate trebuie indicate, în cazul în care acesta este o altă persoană decât cea cu care iese din România.
Prin urmare sunt mentiuni stricte care privesc fiecare deplasare a mamei in afara tarii impreuna cu minorul.
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de valabilitate pt procura minor la iesirea din tara fanu74 fanu74 Buna ziua.Doresc sa stiu daca procura din tara cu un minor se poate face pe termen nelimitat. (vezi toată discuția)
Care este procedura de a incredinta copilul minor unui cumnat pt. iesirea din tara ramiso ramiso Buna ziua, ma numesc Miron Rancea si as dori sa stiu care este procedura de incredintare a unui copil minor unei rude (cumnat) pentru a iesi din tara. (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu copil ramibebe ramibebe am o nelamurire.trebuie sa plec din tara cu copilul.am procurile de la tatal lui,dar eu nu sunt mama naturala.el la divort a primit incredintarea minorului ... (vezi toată discuția)