Vorbiti cu un notar.
Din punctul meu de vedere este legal a se proceda asa dar notarul face actul...
Mai poate exista o problema si cu autoritatile de frontiera care e posibil sa nu fie de acord...
In cazul in care acestia nu sunt de acord ar trebui alta procura sau sa ii dati in judecata ceea ce nu cred ca veti face.
De aceea este bine sa vorbiti cu un notar...
In conditiile in care art 30 al. 1 lit b) si al. 4 din legea 248//2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, prevede ca parintele caruia nu ii este incredintat minorul, poate iesi din tara impreuna cu acesta numai daca prezinta la granita o declaratie notariala a celuilalt parinte, declaratie care trebuie sa cuprinda:
1.-acordul parintelui caruia ii este incredintat minorul, cu privire la efectuarea calatoriei respective,
2.- statul sau statele de destinaţie,
3.- perioada acesteia,
4.- scopul deplasării,
5.- ruta urmată până în statul de destinaţie,
6.- indicarea faptului dacă minorul urmează să rămână în statul de destinaţie, caz în care trebuie menţionată persoana căreia urmează a-i fi încredinţat minorul, sau dacă urmează să se reîntoarcă împreună cu un însoţitor, ale cărui date de identitate trebuie indicate, în cazul în care acesta este o altă persoană decât cea cu care iese din România, nu vad posibilitatea ca aceasta declaratie sa poata fi data pe termen nelimitat, avand in vedere ca aceste mentiuni stricte privesc fiecare deplasare in parte a minorului impreuna cu parintele caruia nu ii este incredintat, una din mentiuni fiind chiar a perioadei in care minorul urmeaza sa efectueze calatoria.
Insotirea minorului
katea
salut,se poate face procura pe perioada nedeterminata pentru insotirea minorului de catre mama,daca in baza deciziei judecatoresti copilul a fost incredintat ... (vezi toată discuția)