avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contul unic pentru plata impozitului pe venit si a ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contul unic pentru plata impozitului pe venit si a contributiilor pentru persoane fizice sau unde pot gasi aceasta informatie

Buna ziua,
Doresc sa platesc impoziul pe venitul din inchiriere, pentru anul 2018, asa cum a fost el calculat la depunerea declaratiei unice pana la 15 dec 2018, astfel incat sa profit de deducerea respectiva. Pana acum imi venea o decizie in care erau inscrise sumele datorate, termenele de plata dar si contul de trezorerie in care sa fac plata. Mai mult, puteam folosi aplicatia ghiseul.ro pentru plata on-line, astfel incat era eliminat riscul de a gresi numarul contului si/sau suma achitata.
Am incercat sa aflu contul IBAN sunand la numarul de telefon pentru asistenta contribuabili pus la dispozitie de ANAF. Spre surpriza mea am intrat foarte repede in contact cu un specialist caruia i-am pus aceasta intrebare, explicand ca sunt o persoana in varsta, greu deplasabila, dar inca lucida care doreste sa faca plata on-line ( din fotoliu). Specialistul ANAF mi-a citit, foarte amabil, ordinul anaf 2936/2018
Va rog mult sa ma ajutati deoarece, ori datorita varstei ori datorita legislatiei, incep sa devin un contribuabil confuz si inspaimantat in relatia cu autoritatile care se jura ca ne sprijina.
Intrebarea mea este
Pot plati utilizand o aplicatie tip home-bank ?
Daca da,
Care este contul IBAN sau unde pot gasi aceasta informatie ?
Ultima modificare: Luni, 3 Decembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: RusRIM , utilizator 20:08, 3 Decembrie 2018
Mai telefonati odata si rugati sa va de numarul de cont valabil la dumneavoastra in localitate caci ei v-au dat altceva. Sau rugati pe cineva sa mearga la finante la ghiseu sa-l solicite si sa-l noteze.
Incepand cu 01 iulie 2018 plata impozitelor datorate la bugetul de stat si obligatiilor fiscale datorate bugetului asigurarilor sociale de stat se face intr-un cont unic de trezorerie 55.03. ”Sume incasate pentru bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat si bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, in curs de distribuire”.
Apoi veti putea plati si de acasa.
Ultima modificare: Luni, 3 Decembrie 2018
george-neagu, moderator
Va multumesc pentru raspuns, dar marturisesc ca tot nu am inteles . Ce inseamna cont de trezorerie unic 55.03 ? Eu stiu sa scriu ordine de plata catre furnizori sau autoritati care imi pun la dispozitie contul lor IBAN in care sa virez sumele datorate.
La beneficiar scriu de ex Consiliul Local al XXX, la contul beneficiarului scriu un cont IBAN care in cazul inst. de stat este deschis la trezorerie ( pe pozitia bancii- TREZ), in rubrica de explicatii plata scriu de ex impozit venit 2018. Imi salvez plata si daca este vreo problema pot demonstra ca mi-am achitat datoria
Imi spuneti ca exista o reglementare in vigoare de 5 luni si ca in aceste conditii singura modalitate de a afla un numar corect de cont este sa ma deplasez eu sau o terta persoana la sediul ANAF, sa intreb si sa notez cu creionul un numar de cont dictat de un functionar plictisit , apoi sa ma rog la sfantul ANAF sa primeasca banii virati in orb in trezoreria statului si astfel sa nu ajung pe lista celor ce nu si-au achitat datoriile .........etc, etc.
Eu am inteles de la domnul ministru ca urmeaza sa beneficiem de un sistem modern de declarare si plata a impozitelor si taxelor care sa ne usureze sarcina , insa constat ca nu numai eu, ci si multe alte persoane sunt debusolate si speriate de modul arogant in care se aduc schimbari fara a se pune la disopzitia contribuabilului consultanta necesara.... Un alt mod de eliminare din sistem a persoanelor in varsta, mai greu adaptabile ???
Revin la problema mea
Stie cineva cum pot gasi macar o lista oficiala a acestor conturi , pe localitati, daca asa sunt organizate lucrurile,?
Sau poate imi da cineva informatia pentru Bucuresti, sector 1( cum arata un OP pt. acest sector)
Va rog, daca puteti sa ma ajutati cu o informatie . Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 3 Decembrie 2018
RusRIM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata retineri salariale din ianuarie 2018 Apostol Pacuta Apostol Pacuta Buna ziua, as dori sa stiu daca cu ianuarie 2018, plata CAS, CASS si impozit pe veniturile din salarii precum si plata asiguratorie de 2,25% datorata de ... (vezi toată discuția)
Modalitate de completare a ordinului de plata a contributiilor sociale de la 1 iulie 2012 pentru pfa, ii, if si pf  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]Formatul electronic al formularului \"Ordin de plata pentru Trezoreria Statului\" (OPT) se genereaza prin folosirea programului de asistenta pus la ... (vezi toată discuția)
Plata impozit venit 2019 xman_ghio xman_ghio Buna seara, Ma puteti ajuta cu indicatii despre cum sa platesc online impozitul pe venit? Am depus DU online si mi-am facut cont pe ghiseul.ro, dar acolo nu ... (vezi toată discuția)