Buna ziua,
Am PFI (medic) si doua contracte de colaborare cu doua unitati platitoare. Declaratia mea si scadenta trimestriala la ANAF este facuta pentru ambele. Intrebarea mea este - in acelasi timp nu si unitatea platitoare este obligata sa "ma declare" la ANAF? Ei au declarat ca atata timp cat eu am doar contract de prestari servicii cu ei, nu au nici o obligatie, si doar eu sa declar la ANAF.
Iar in conditiile respective veniturile acumulate (si cu toate taxele platite) pot fi luate in consideratie la indemnizatia de crestere a copilului, si mai tarziu la vechime si pensie??
Trebuie sa vedeti ce scrie in acel contrat semnat de dumneavoastra cu platitorul , cum ii ziceti. Daca va da contravaloarea bruta, ei nu au cum sa va declare pentru ca pica in sarcina dumneavoastra sa va platiti la stat pentru acele sume impozitul si contributiile sociale. Ar trebui sa va declare ei doar daca opresc la sursa acele impozite si contributiile sociale si le platesc la stat in numele dumneavoastra.
Contributii pfi
Jurindex
Bună seara!
Am următoarea ipoteză:
Mă înregistrez la ANAF ca Persoana Fizica Independenta, pentru a exercita o profesie liberala!
Depun toate actele, ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.