avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declararea la ANAF de catre unitatile platitoare a ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declararea la ANAF de catre unitatile platitoare a persoanelor cu PFI

Buna ziua,
Am PFI (medic) si doua contracte de colaborare cu doua unitati platitoare. Declaratia mea si scadenta trimestriala la ANAF este facuta pentru ambele. Intrebarea mea este - in acelasi timp nu si unitatea platitoare este obligata sa "ma declare" la ANAF? Ei au declarat ca atata timp cat eu am doar contract de prestari servicii cu ei, nu au nici o obligatie, si doar eu sa declar la ANAF.
Iar in conditiile respective veniturile acumulate (si cu toate taxele platite) pot fi luate in consideratie la indemnizatia de crestere a copilului, si mai tarziu la vechime si pensie??

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 3 Decembrie 2018
Iionelush, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:49, 3 Decembrie 2018
Trebuie sa vedeti ce scrie in acel contrat semnat de dumneavoastra cu platitorul , cum ii ziceti. Daca va da contravaloarea bruta, ei nu au cum sa va declare pentru ca pica in sarcina dumneavoastra sa va platiti la stat pentru acele sume impozitul si contributiile sociale. Ar trebui sa va declare ei doar daca opresc la sursa acele impozite si contributiile sociale si le platesc la stat in numele dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii pfi Jurindex Jurindex Bună seara! Am următoarea ipoteză: Mă înregistrez la ANAF ca Persoana Fizica Independenta, pentru a exercita o profesie liberala! Depun toate actele, ... (vezi toată discuția)
Pfa - modalitate de impozitare ariadna661 ariadna661 Buna seara. Am o intrebare referitoare la sistemul de impozitare pentru PFA. Eu sunt medic si sunt inregistrata cu CIF la Administratia Financiara. Am cerut ... (vezi toată discuția)
Agent asigurari cu activitate repetitiva(pfi) mircea33r mircea33r Va rog sa-mi spuneti ca persoana fizica independenta,cu activitate repetitiva,fara alte venituri,ce asigurari se platesc si prin cine se platesc,PFI sau ... (vezi toată discuția)