avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Avans gadinita - refuz rambursare
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Avans gadinita - refuz rambursare

Buna ziua,

In luna septembrie am achitat cu titlul de "avans gradinita", cu bon fiscal, suma de 450 ron reprezentand jumatate din taxa aferenta primei luni in care copilul ar fi trebuit sa mearga la gradinita.
Suma a fost solicitata pentru a ni se rezerva locul, copilul trebuind sa inceapa gradinitia in Ianuarie 2019.

Intre timp, din motive personale, am decis sa nu mai lasam copilul la aceasta gradinita. Conducerea nu vrea sa ne returneze avansul pe motiv ca orice avans se pierde cf. contractului.
Problema este ca nu am semnat niciun contract si nici nu am primit o factura pentru plata avansului.

Cum am putea face sa recuperam acest avans? Mi se pare un abuz. Daca percepeau o taxa de inscriere cu titlu de rezervare loc ne asumam dar, cf. descrierii de pe bonul fiscal noi am platit un avans pentru un serviciu care nu se va presta niciodata. Normal ar fi sa ne restituie acest avans, corect?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 17:59, 3 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti face o sesizare la ANPC in care precizati cele povestite si solicitati restituirea banilor,In cazul in care raspunsul nu va multumeste puteti discuta cu un av dar indiferent ca sunt 450 sau 45000 de recuperat procesul dureaza tot mult,munca av este aceiasi,costurile cu av depasesc de cateva ori valoarea sumei achitate asa ca....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare avans pentru un curs de perfectionare ionutvd ionutvd Buna ziua, Acum 2-3 saptamani sotia mea a achitat un avans de 1000 de lei (din total 3000 lei) pentru un curs de make-up care trebuia sa inceapa pe 15 iunie ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa inscriere gradinita particulara ANAIRDA1975 ANAIRDA1975 am un baiat in varsta de 2 ani si in luna mai am fost si m-am interesat la o gradinita particulara ce conditii sant pentru inscriere. dupa o scurta prezentare ... (vezi toată discuția)
Problema vouchere de vacanta Victor71 Victor71 Buna seara. Am o problema legata de voucherele de vacanta. In martie 2020 am facut o rezervare pentru un sejur in luna mai la o pensiune din jud. Bacau, ... (vezi toată discuția)