avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de timbru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de timbru

Buna ziua! pentru partaj succesoral si iesire din indiviziune trebuie sa achit taxa de timbru atat pentru stabilirea masei succesorale dar si procent din val masei partajabile?
dc vrem tranzactie la primul termen trebuie sa platim aceste 2 taxe? nu avem cerificat de mostenitor, de aceea treb sa achitam si ptr stabilirea masei sipentru partaj? dintr-o consiliere am inteles ca treb sa achitam doar 3% iar din altele treb 6%. care este de fapt realitatea?
Cel mai recent răspuns: ionescualecu , utilizator 20:40, 14 Noiembrie 2009
In cazul in care nu aveti certificat de mostenitor, veti plati pt fiecare mostenitor o taxa de 50 ron si 3% din valoarea masei partajabile. Pentru a afla suma ce tb plati mai bine mergeti la arhiva judecatoriei unde trebuie sa depuneti actiunea si vi se va calcula pe baza actelor pe care le aveti. Puteti depune tranzactie la primul termen si astfel cei 3% platiti ii veti putea recupera in totalitate.
multumesc f mult pentru raspunsul prompt!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune tata luisa.ignat luisa.ignat cum sa procedez cu costuri mai mici? prin notar sau prin judecatorie? mama a deschis un proces acum suspendat crezand ca asa o sa avem mai putine costuri, dar ... (vezi toată discuția)
Succesiune taxa de timbru emilalex emilalex buna ziua. nu avem certibicat de mostenitor. vrem sa facem parajul pr mosenire si iesirea din indiviziune. va rog sa-mi spunei care ese adevarul pentru ca ... (vezi toată discuția)
Expertiza topo este obligatorie intotdeauna? prin noua taxa de timbru se impune expertiza topo obligatorie pentru evaluare? greus greus Buna, Ziua! Am formulat in instanta o cerere de iesire din indiviziune. obiectul partajului sunt cateva terenuri de 2 ha, pe care le vom imparti la buna ... (vezi toată discuția)