avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor vechime in cazul muncii in afara tarii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor vechime in cazul muncii in afara tarii?

Buna ziua, Am inceput sa lucrez in 2009, dar dupa 5 ani de lucru in tara am decis sa plec in Anglia unde am munci cu acte timp de 4 ani… Anul acests m-am intors si m-am angajat din nou in Romania, deci dupa o pauza de 4 ani in afara tarii.
La noul loc de munca am dus actele de la casa de pensii care sa imi confirme vechimea, insa nu am idee daca si cel 4 ani de munca in afara vor fi inclusi in calculul sporului de vechime?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:30, 4 Decembrie 2018
1. Pana la data de 01.01.2011, cand a fost abrogat Decretul nr.92/1976, perioadele de timp lucrate in strainatate de cetatenii romani se dovedesc cu actele originale emise de unitatile la care s-a desfasurat activitatea, in afara de cazurile in care, in conventiile incheiate de Romania cu alte state, se prevede altfel.

Dupa aceasta data, nu mai exista o astfel de reglementare.

2. Perioada de activitatea desfasurata in strainatate poate fi recunoscuta in tara ca si vechime in munca, in afara considerarii ca si stagiu de cotizare pentru pensie. O astfel de reglementare poate fi mentionata in reg.intern al angajatorului din tara sau in ccm aplicabil acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime în muncă Danaioana Danaioana Bună ziua, Vechimea în muncă, dovedită prin carnet de muncă și obținută în Republica Moldova, poate fi luată în considerare la angajare, pentru ... (vezi toată discuția)
Anii lucrati in strainatate se socotesc la transa de vechime? titidorobantu titidorobantu Buna ziua! Am lucrat 16 ani in strainatate ( In Anglia mai precis) si as dori sa stiu daca anii lucrati acolo se iau in considerare la incadrarea in transa de ... (vezi toată discuția)
Buna seara . ma numesc romeo și am lucrat mai mulți ani in ... rromeo rromeo Buna seara . Ma numesc Romeo și am lucrat mai mulți ani in Italia , adunând ceva vechime , la diferite firme unele dintre ele au dat faliment . Acum ... (vezi toată discuția)