avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara . Ma numesc Romeo și am lucrat mai mulți ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara . Ma numesc Romeo și am lucrat mai mulți ani in ...

Buna seara .
Ma numesc Romeo și am lucrat mai mulți ani in Italia , adunând ceva vechime , la diferite firme unele dintre ele au dat faliment .
Acum m-am întors in România , și in prezent lucrez la protecția copilului ,
Am luat din Italia de la INPS toate datele cu toate societățile pentru care am lucrat , perioada de contribuții .date traduse și legalizate
Protecția copilului nu recunosc aceasta vechime in munca , spun ca trebuie adusă adeverința de la fiecare societate la care am lucrat , lucru care este practic imposibil
Ce este de făcut ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:43, 2 Octombrie 2022
Ce va dat INPS este bun pentru pensie.

pentru vechime in munca :
1. Pana la data de 01.01.2011, cand a fost abrogat Decretul nr.92/1976, perioadele de timp lucrate in strainatate de cetatenii romani se dovedesc cu actele originale emise de unitatile la care s-a desfasurat activitatea, in afara de cazurile in care, in conventiile incheiate de Romania cu alte state, se prevede altfel.

Dupa aceasta data, nu mai exista o astfel de reglementare.

2. Perioada de activitatea desfasurata in strainatate poate fi recunoscuta in tara ca si vechime in munca, in afara considerarii ca si stagiu de cotizare pentru pensie. O astfel de reglementare poate fi mentionata in reg.intern al angajatorului din tara sau in ccm aplicabil acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime în muncă Danaioana Danaioana Bună ziua, Vechimea în muncă, dovedită prin carnet de muncă și obținută în Republica Moldova, poate fi luată în considerare la angajare, pentru ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca strainatate nico_alex nico_alex Buna ziua! Cum pot atesta vechimea in munca acumulata in Italia? Vechime pe care vreau sa o acumulez cu cea dobandita in Romania. (vezi toată discuția)
Am avut în 2005 și 2006 contracte de munca prin anofm în spania ... petre1981 petre1981 Am avut în 2005 și 2006 contracte de munca prin ANOFM în Spania și Germania aproximativ 7 luni în total. Se consideră vechime în România? Se adună ca ... (vezi toată discuția)