Buna seara .
Ma numesc Romeo și am lucrat mai mulți ani in Italia , adunând ceva vechime , la diferite firme unele dintre ele au dat faliment .
Acum m-am întors in România , și in prezent lucrez la protecția copilului ,
Am luat din Italia de la INPS toate datele cu toate societățile pentru care am lucrat , perioada de contribuții .date traduse și legalizate
Protecția copilului nu recunosc aceasta vechime in munca , spun ca trebuie adusă adeverința de la fiecare societate la care am lucrat , lucru care este practic imposibil
Ce este de făcut ?
Multumesc
pentru vechime in munca :
1. Pana la data de 01.01.2011, cand a fost abrogat Decretul nr.92/1976, perioadele de timp lucrate in strainatate de cetatenii romani se dovedesc cu actele originale emise de unitatile la care s-a desfasurat activitatea, in afara de cazurile in care, in conventiile incheiate de Romania cu alte state, se prevede altfel.
Dupa aceasta data, nu mai exista o astfel de reglementare.
2. Perioada de activitatea desfasurata in strainatate poate fi recunoscuta in tara ca si vechime in munca, in afara considerarii ca si stagiu de cotizare pentru pensie. O astfel de reglementare poate fi mentionata in reg.intern al angajatorului din tara sau in ccm aplicabil acestuia.