avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Interpretare lege 188 /1999
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Interpretare lege 188 /1999

Bună seara!
Ma aflu în următoarea situație!
-în momentul de fata sunt în concediu de creștere copil pana la 2 ani
- la instituția la care lucrez se organizează concurs pentru promovarea în funcția publica în gradul superior celui detinut
-conform modificărilor aduse la legea 188, prin legea 156/2018, concediul de creștere copil considera vechime în funcția publica
-dosarul de concurs mi-a fost respins pe motiv ca legea nu se aplica retroactiv, celelalte condiții fiind împlinite.
Întrebarea mea este, de când se aplică legea în cazul meu? Daca se aplica de la data întrării în vigoare, din septembrie 2018,asta înseamnă că din septembrie 2018 și pana în prezent CCC este considerat vechime în funcția publica, chiar dacă la data întrării în vigoare am contactatul suspendat?iar înainte de septembrie nu se considera vechime?
Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Calcul vechime în gradul profesional al funcției publice. Deeaedu Deeaedu Buna ziua, sunt funcționar public in cadrul unui minister și am următoarea problema: In mai 2011 am promovat in gradul principal, fiind gravida in 6 luni. ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad profesional functionar public ContSters259278 ContSters259278 Buna ziua. Lucrez intr-o institutie publica,sint incadrat ca si Consilier asistent din august 2012. Anul acesta in luna iunie termin si masteratul in ... (vezi toată discuția)
Promovarea functionarului public dupa revenirea din cc Diamondia Diamondia Buna ziua, intrebarea mea este cand poate promova in grad profesional imediat superior celui detinut, un functionar public revenit in aprilie 2013 din ... (vezi toată discuția)