avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Fetiță decedată în urma unui accident, plata ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Fetiță decedată în urma unui accident, plata spitalizării

Buna ziua!
Saptamana trecuta ,joi , a avut loc un accident de circulatie in apropierea unui parc de joaca. Fetita de 8 ani , a traversat strada printr-un loc nepermis si fara sa se asigure si a fost lovita de o masina. Duminica , fetita a fost declarata in moarte cerebrala , astazi prelevandu-se organe si fiind deconectata de la aparate. Intrebarea mea este : in acest caz , parintii fetitei trebuie sa plateasca spitalizarea si operatia pe creier?
Va multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
De ce sa fie obligati părinții sa plateasca operația?
Fetita beneficia de asistență medicală gratuită.
Dacă prin absurd va cer bani va judecati cu ei.
Dar la accidente , nu se procedeaza diferit? Intreb , pentru ca familiei i s-au cerut cheltuieli de spitalizare
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2018
Marame, utilizator
Fetita era asigurata.
E posibil sa ceara despăgubiri pentru dauna mașinii.
Multumesc frumos !
Din pacate domnul avocat v-a raspuns eronat. Legea spune destul de clar, cheltuielile sunt suportate de cel care a provocat vatamarea.
In cazul dumneavoastra trebuie stabilit prinexpertiza tehnica sau criminalistica daca vinovatia este doar a copilului, sau are si soferul o parte de vinovatie ( viteza maxima depasita, neatentie, alcool la volan, etc. )
In cazul in care victima are vinovitia totala, din pacate parintii trebuie sa plateasca toate cheltuielile de spitalizare.

Alte discuții în legătură

Șoferul vinovat de un accident cu vătămare corporală nedeclarat la momentul producerii refuză să participe la toate cheltuielile medicale. ce pot face, care sunt pașii legali? dariamaria77 dariamaria77 Buna ziua.Va relatez problema mea. Pe 20 martie mama mi-a luat fetita de la scoala in momentul cand a vrut sa traverseze de pe trotuarul din dreapta catre ... (vezi toată discuția)
Accident casnic soacra mea din greseala a lăsat capacul de la ... ElaAna ElaAna Accident casnic Soacra mea din greseala a lăsat capacul de la beci deschis ,in vizită a venit o ruda de a ei ,și din neatenție a căzut accea ruda in ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa - cine plateste daunele mariusbt1 mariusbt1 un batran a tranversat strada prin loc nepermis si a fost accidentat mortal.familia poate cere daune ,despagubiri celui care a provocat accidentul? si daca ... (vezi toată discuția)