avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ucidere din culpa - cine plateste daunele
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ucidere din culpa - cine plateste daunele

un batran a tranversat strada prin loc nepermis si a fost accidentat mortal.familia poate cere daune ,despagubiri celui care a provocat accidentul? si daca cel care a provocat accidentul nu plateste daunele cerute de familie ce se poate face?
In urma cercetarilor se va stabili vinovatia. Daca conducatorul auto a respectat regulile de circulatie in sectorul de drum unde s-a intamplat accidentul acesta nu poate fi tras la raspundere si nu se poate face nimic impotriva lui. Dimpotriva, acesta poate solicita daune pentru avarierea masinii.
Este vorba de ucidere din culpa iar daca este cazul de despagubiri vor fi platite de firma de asigurari.
Daca batranul a traversat prin loc nepermis depinde ce va rezulta di cercetari.
Depinde de viteza cu care rula autovehicolul.
Daca avea 100 km pe ora...e una si daca avea 50 km/h e alta...
Societatea asiguratoare va plati sumele de bani cu titlu de daune morale si materiale, cerute si dovedite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetat pentru ucidere din culpa - in urma expertizei tehnice s-a declarat culpa comuna serbancostin82 serbancostin82 din martie 2009 sunt cercetat pentru ucidere din culpa in urma unui accident rutier. s-a declarat culpa comuna in urma expertizei tehnice, victima in varsta de ... (vezi toată discuția)
Accidentarea unei persoane care trecea prin loc nepermis claudelmai82 claudelmai82 Daca accidentez o persoana sub influenta bauturilor alcoolice, care trece pe loc nepermis, la ce infractiune ma incadrez? E posibil sa nu fiu trimis in ... (vezi toată discuția)
Accident soldat cu deces ContSters252762 ContSters252762 va salut sunt nou pe acest site; am si eu o mare problema: in urma cu cateva luni am avut un accident pe un drum local; veneam cu masina de la tara si am ... (vezi toată discuția)