din martie 2009 sunt cercetat pentru ucidere din culpa in urma unui accident rutier. s-a declarat culpa comuna in urma expertizei tehnice, victima in varsta de 80 de ani a traversat neregulamentar prin loc nepermis, nu am putut evita accidentul datorita vitezei(aveam 70 km/h in oras in incinta unui liceu- indicatorul de 30km/h cocotat pe un stalp la 4m inaltime, greu vizibil). abia acum a ajuns dosarul la procuratura. avocatul angajat nu si-a dat interesul din punctul meu de vedere. va rog sa-mi spuneti la ce sa ma astept. exista vreo solutie favorabila mie?
Nu exista solutie favorabila dvs. veti raspunde in fata instantei si vi se va deschide dosar penal, indiferent de faptul ca victima a traversat prin loc nepermis.
Dvs. aveati obigatia de a prevede si de a evita accidentul. Daca erati mai atent si respectati viteza prevazuta in indicator (30 km/h) atunci, accidentul putea fi evitat.
Sunt cazuri in care, chiar daca circulati cu viteza legala, impactul cu victima nu poate fi evitat. Depinde de dtele problemei pe care dvs. nu le-ati detailat.
Ucidere din culpa
alexlex
Buna ziua
As dori sa va intreb daca am sanse sa fiu scos de sub urmarire penala din urmatoarea situatie:acum cateva luni am accidentat mortal o persoana ... (vezi toată discuția)