avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cercetat pentru ucidere din culpa - in urma expertizei ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cercetat pentru ucidere din culpa - in urma expertizei tehnice s-a declarat culpa comuna

din martie 2009 sunt cercetat pentru ucidere din culpa in urma unui accident rutier. s-a declarat culpa comuna in urma expertizei tehnice, victima in varsta de 80 de ani a traversat neregulamentar prin loc nepermis, nu am putut evita accidentul datorita vitezei(aveam 70 km/h in oras in incinta unui liceu- indicatorul de 30km/h cocotat pe un stalp la 4m inaltime, greu vizibil). abia acum a ajuns dosarul la procuratura. avocatul angajat nu si-a dat interesul din punctul meu de vedere. va rog sa-mi spuneti la ce sa ma astept. exista vreo solutie favorabila mie?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:50, 27 Februarie 2011
Cred ca va ajunge si in instanta. Puteti fi condamnat, cel mai probabil cu suspendare.
Nu exista solutie favorabila dvs. veti raspunde in fata instantei si vi se va deschide dosar penal, indiferent de faptul ca victima a traversat prin loc nepermis.
Dvs. aveati obigatia de a prevede si de a evita accidentul. Daca erati mai atent si respectati viteza prevazuta in indicator (30 km/h) atunci, accidentul putea fi evitat.
Sunt cazuri in care, chiar daca circulati cu viteza legala, impactul cu victima nu poate fi evitat. Depinde de dtele problemei pe care dvs. nu le-ati detailat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Controverse cu privire la o solutie de netrimitere in judecata cezarad cezarad Am o nelamurire mare pe care vreau sa o dezbat cu dvs. O speță sună în felul următor: O persoană accidentează în interiorul unei localități o altă ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa alexlex alexlex Buna ziua As dori sa va intreb daca am sanse sa fiu scos de sub urmarire penala din urmatoarea situatie:acum cateva luni am accidentat mortal o persoana ... (vezi toată discuția)
Am accidentat mortal o persoană angajată în traversare prin loc nepermis, pe care nici eu, nici pasagerul din mașină nu am observat-o. la ce pot să mă aștept? colceriumari-bv colceriumari-bv Bună seara! Am accidentat mortal o persoană anagajată în traversare prin loc nepermis, în localitate, la aprox.200 m se afla trecerea de pietoni. Aveam 72 ... (vezi toată discuția)