avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... HOTARARE DEFINITIVA - IGNORARE DOVEZI DOSAR
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

HOTARARE DEFINITIVA - IGNORARE DOVEZI DOSAR

Buna ziua,
Ieri, 04.12.2018, instanta a dat o hotarare definitiva de intrare in vigoare a PV de contraventie pentru savarsirea faptei de trecere peste dubla linie continua, care presupune pe langa amenda implicita, si suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 30 zile.
Procesul s-a desfasurat in urmatorul mod:
1. „Fapta” a fost savarsita in Iunie si am contestat-o in instanta cu reprezentant legal imediat dupa eveniment, avand si martor in vehicul care a fost audiat, decizia instantei fiind modificarea PV de contraventie in PV cu avertisment;
2. IPJ Bacau a facut apel fara a avea la dosar nici un fel de proba, doar PV intocmit de agentul constatator, insa instanta a dat hotararea definitiva in defavoarea mea, chiar si dupa apel, urmand ca in termen de 15 zile sa predau permisul de conducere catre IPJ.

Cum/daca se poate ataca decizia instantei pe motivul ignorarii dovezilor/martorilor depuse la dosar si emiterea hotararii definitive in defavoarea mea fara dovezi din partea celeilalte parti?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihnea Dorian , utilizator 15:37, 5 Decembrie 2018
Buna ziua!
Faceti recurs, invocand art. 488 C.proc.civ., respectiv cand hotararea a fost data cu incalcarea sau aplicarea gresita a normelor de drept material. Invocati la motive fapul ca dovezile depuse la dosar cat si declaratia martorului nu a fost luata in considerare.
Buna ziua,
La prima infatisare s-au luat in considerare, insa instanta a apreciat, prin modificarea PV in avertisment si nu prin anularea lui, faptul ca abaterea nu a reprezentat un risc social, iar contraventia cu avertisment ar fi "suficienta"
La apelul facut de IPJ cu infatisarea in 04.12.2018, rezultatul scontat era sa anulam PV in baza lipsei dovezilor, insa rezultatul a fost total neanticipat.
Dupa spusele avocatului, singura logica in hotararea instantei ar fi fost faptul ca s-a apreciat ca agentul constatator a mentionat in PV faptul ca se afla intr-o coloana de masini, astfel, neavand cum si neexistand nici o procedura care sa-i permita procurarea dovezilor in acest sens, rezultand ca PV reprezinta dovada IPJ-ului in instanta, iar hotararea instantei ramanand definitiva si fara drept de apel.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2018
BogdanB85, utilizator
Nu prea mai este nimic de facut. Mai sunt caile extraordinare de atac dar sunt slabe sanse.
De regula judecatorii trateaza superficial plangerile contraventionale, de multe ori nici nu citesc dosarele sau se uita asa sa vada ce culoare e hartia.
Mai ales la apel judecatorii se cred mai zmei si nici nu se uita pe probele din dosar, poti sa ai si filmare ca e posibil sa nu ti-o ia in considerare si sa dea hotararea dupa ureche, cunosc astfel de cazuri de persoane care au murit cu dreptatea in mana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis 90 zile + 30 zile danutdruta danutdruta Buna ziua, Ma numesc Druta Danut din comuna Umbraresti, judetul Galati. Pe data de 22.09.2017, pe raza localitatii Valenii de Mures am fost oprit de ... (vezi toată discuția)
Amendă + suspendarea permisului cgog cgog Bună, Am fost sancționat cu o amenda de 4 puncte 590 lei și mi s-a suspendat permisul pt depășire prin loc nepermis. Am contestat sancțiunea deoarece ... (vezi toată discuția)
Mi s-a retinut permisul de conducere chiar daca amenda se anuleaza prin hotarare judecatoreasca si se inlocuieste cu avertisment miroslavmihai miroslavmihai Buna ziua, Am sa incerc sa fiu cat mai scurt. Mi s-a retinut permisul pe 07.04.2010 dupa ce pe 04.11.2008 am obtinut o hotare judecatoreasca ce prevede ... (vezi toată discuția)