avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptie

Buna seara

Am 34 de ani si iubita mea sufera de schizofrenie paranoida, handicap gradul doi accentuat. Medicul ei mi-a spus sa o parasesc pentru ca nu am nicio sansa altaturi de ea, insa nici nu vreau sa aud. In ultrimul timp imi tot spune ca vrea sa avem un copil, insa ea nu stie ca nu poate sa aiba. Medicul ei a spus ca inca nu e pregatita pentru o astfel de veste.
Totusi si eu imi doresc un copil, inca de la 20 de ani, dar cum ea nu poate ramane insarcinata, iar o mama surogat are pretentii financiare muuult peste posibilitatile noastre financiare m-am gandit ca singura solutie si speranta este o adoptie.
Au fost persoane care mi-au spus ca nu am nicio sansa din cauza bolii eu, altele ca as putea dar inainte sa ma casatoresc. Descoperind acest site, sper sa capat un raspuns: fie el alb sau negru.
As vrea sa va intreb daca eu, ca barbat, pot infia, singur, un copil?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marioara Maftei , utilizator 14:20, 15 Noiembrie 2009
Fiecare om face ce doreste cu viata sa , dar , fara suparare , dumneavoastra ati citit de curiozitate ce inseamna schizofrenie paranoida?Si cum evolueaza o astfel de boala? In fine...intrebarea dvs era daca puteti adopta ca barbat singur un copil! Raspunsul este : teoretic DA , practic NU! Nimeni nu va va incredinta spre adoptie un copil in situatia dvs!
Mult noroc ! Caci aveti nevoie din plin de asa ceva!B-)
Ati putea face un copil cu o alta femeie si asa veti avea copilul dumneavoastra , dar de adoptat slaba speranta !
Sunt foarte putine cazuri de adoptii din randul familiilor care indeplinesc toate conditiile , instantele intarziind sau respingand adoptia , sau au dat niste termene foarte mari pana la adoptia definitiva .
daca asteptati un raspuns scurt si la subiect, acesta este da, teoretic puteti adopta singur.Argumentul este faptul ca legea nu mentioneaza si nu ingradeste in nici un fel acest lucru, dar dau dreptate colegilor mei; instanta va trebui sa incuviinteze acest lucru si apoi, ar fi bine sa mai contemplati la acest lucru.Chiar va doriti asta :-/
MIHAI GRIGORE a scris:

Fiecare om face ce doreste cu viata sa , dar , fara suparare , dumneavoastra ati citit de curiozitate ce inseamna schizofrenie paranoida?

Daca am citit? De trei ani umblu prin spitale cu ea, nu trebuie sa-mi spuneti ce inseamna. In ultimul an s-a reusit stabilizarea ei si nu a mai facut nicio criza, ceea ce inseamna ca suntem pe drumul cel bun. Daca ar fi mereu asa...

Cat despre intrebarea lui eu.ro.lex - da, imi doresc enorm. E visul neimplinit al vietii. Poate sunt greu de inteles.
Va 'imbatati cu apa rece'...nu exista un drum bun cu un asemenea diagnostic. E frumos din partea dvs. ca sunteti alaturi de ea dar in cazul asta trebuie sa renuntati la gandul de a avea un copil alaturi de amandoi, nu ar fi corect fata de copil!
Singura posibilitate ar fi sa aveti un copil din alta relatie crescut de mama lui...si asta daca gasiti o femeie care sa accepte asa ceva si pe care s-o vreti ca mama copilului dvs., dar aceasta situatie v-ar implini numai visul dvs. nu si al iubitei bolnave...foarte greu, spre imposibil!
Ultima modificare: Duminică, 15 Noiembrie 2009
Marioara Maftei, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Merita sa apelez la justiția românească sau sa ma dau bătut? .. Reloaded912 Reloaded912 Merita sa apelez la justiția românească sau sa ma dau bătut și sa apelez la CEDO? Salutare tuturor, Am o problema de natura psihica și, ... (vezi toată discuția)
Infierea unui copil amalia popescu amalia popescu unde ma pot adresa pt infierea unui copil din moment ce parintii au dat declaratii in fata notarilor ca sunt de acord cu infierea,(am facut toate actele ... (vezi toată discuția)
Eu si sotul meu nu putem avea copii , eu ne putand duce o sarcina ... emily96 emily96 eu si sotul meu nu putem avea copii , eu ne putand duce o sarcina la sfarsit , si am dori sa apelam la o mama surogat , as dori sa stiu daca se poate un ... (vezi toată discuția)