avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am lucrat și nu mi s-a făcut contract de munca, nu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am lucrat și nu mi s-a făcut contract de munca, nu am semnat nicio protecție a muncii și m-a și dat afara că nu am rămas peste program duminică

Salariatul nu poate fi obligat sa ceara concediu fara plata, iar angajatorul nu are dreptul de a trimite in concediu fara plata fara acordul salariatului. Daca ati lucrat si nu ati primit salariul cuvenit puteti reclama la ITM si/sau puteti actiona angajatorul in justitie. Faptul ca ati lucrat fara a semna instructajul de protectia muncii este vina angajatorului, care avea obligatia de nu va primi la lucru fara a va fi insusit instructajul de protectia muncii.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:03, 6 Decembrie 2018
Vreau urgent să mă sfătuiesc cu un avocat bun
in primul rand de ce ati lucrat fara contract de munca??? sunteti raspunzator atat dumneavoastra cat si angajatorul din punct de vedere legal pentru ca practic ati incurajat munca la negru. iar dumneavoastra doriti niste drepturi dupa ce daca nu aveti contract de munca?cum dovediti ca ati muncit?
Accesati butonul verde de mai jos "vreau sa contactez un consultant" si contracost puteti alege pentru a va sfatui persoana dorita, disponibila.
Fata de problemele pe care le mentionati puteti sesiza ITM in scris, cu nr. de inregistrare/ data (sesizarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire). Se va declansa o ancheta de catre ITM, firma va fi amendata contraventional daca se verifica cele sesizate de dvs. si va primi dispozitie cu teremn pentru intrare in legalitate.
Da și daunele mele care ar fi

Am lucrat și nu mi sa făcut acte a scris:

Vreau urgent să mă sfătuiesc cu un avocat bun

Mi sa dat o adeverință de salariat cică ar fi înregistrată dar eu nu am semnat niciun document
luminita29 a scris:

in primul rand de ce ati lucrat fara contract de munca??? sunteti raspunzator atat dumneavoastra cat si angajatorul din punct de vedere legal pentru ca practic ati incurajat munca la negru. iar dumneavoastra doriti niste drepturi dupa ce daca nu aveti contract de munca?cum dovediti ca ati muncit?

Alte discuții în legătură

Intarziere contract de munca ElenaD1 ElenaD1 Buna ziua! Incepand cu data de 09/06/2018 imi desfasor activitatea, ca si angajat, in cadrul unei firme. In prima zi mi-au cerut documentele necesare ... (vezi toată discuția)
Muncă legală Ionel 555 Ionel 555 Mă puteți ajuta sa aflu daca eu și soția mea suntem angajați cu forme legale? Numele meu Rusen Ionel iar soția Rusen Mihaela iar firma angajatoare ar fi ... (vezi toată discuția)
Contract de munca Loredana1993 Loredana1993 Cum pot afla daca sunt angajata cu acte in regula? A trecut o luna de cand lucrez si inca nu am primit o copie dupa contractul de munca. (vezi toată discuția)