Buna ziua! Am primit o amenda penala in valoare de 3000 de lei. As vrea sa mi se esaloneze aceasta suma. In cat timp de la hotararea judecatoreasca pot face cerere de esalonare si cum pot proceda? Am nevoie de un avocat pentru asta, sau pot depune cererea pur si simplu, plus acte care demonstreaza imposibilitatea platii acestei sume? Va multumesc anticipat!
Buna seara. Nu e un termen, puteti sa o faceti si acum. Nu e nevoie de avocat. Depuneti cererea si atasati actele sau la termenul de judecata ce se va acorda. Cu placere!
Persoana condamnată la pedeapsa amenzii este obligată să depună recipisa de plată integrală a amenzii la judecătorul delegat cu executarea, în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii.
Când cel condamnat se află în imposibilitate de a achita integral amenda în termenul de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii, judecătorul delegat cu executarea, la cererea condamnatului, poate dispune eşalonarea plăţii amenzii pe o perioadă de cel mult 2 ani, în rate lunare.
Amenda penala
Marian Paduraru
Fiul meu a primit o amenda penala in valoare de 8000 ron si cheltuieli judiciare de 4000 el este student acum si nu are posibilitatea sa o achite integral ar ... (vezi toată discuția)
Amenda penala
M Dora
Cum pot afla care este procedura prin care achit amenda penala si cheltuielile de judecata si in ce interval de timp, avand in vedere ca n.am nicio instiintare ... (vezi toată discuția)