avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot stinge clauza de uzufruct viager asupra unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot stinge clauza de uzufruct viager asupra unui imobil?

in 2001, am cumparat un apartament pe numele meu,minora fiind am apelat la un curator, pentru a semna in numele meu.notara i-a impus tatalui meu clauza de uzufruct viager,desi nu avea nimic in comun cu vanzatorii apartamentului(,pentru a nu-mi veni idei la varsta majoratului vezi doamne spuse notara) si l-a trecut si procurator de fonduri (mentionez ca banii platiti pe apartament proveneau din vanzarea altui apartament pe care eu il mostenisem dupa moartea mamei).cum pot intra in deplina posesie a apartamentului sau in ce temei pot ataca acea clauza,mai ales ca eram minora?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 15:20, 5 Decembrie 2018
Nu puteti ataca dvs nimic.
Tatal dvs, in masura in care doreste, poate da o declaratie de renuntare la uzufruct.
De asemenea, dreptul de uzufruct se stinge la deces, prin neuzul bunului timp de 10 ani (aspect care trebuie dovedit) sau prin consolidare, adica atunci când calitatea de uzufructuar şi de nud proprietar se întrunesc în aceeaşi persoană)
Buna ziua,
Solicitati ajutorul unui avocat care sa va sprijine dupa ce vede TOATE actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager lore23 lore23 Buna.As avea si eu o intrebare.acum cativa ani,mama mea a cumparat un apartament ,in care suntem trecuti ca si cumparatori eu si sora mea (minora) si ea are ... (vezi toată discuția)
Nudul proprietar lore_lore lore_lore In situatia in care exista un drept de uzufruct asupra unui imobil, iar nudul proprietar moare, se stinge uzufructul?Adica mostenirii nudului proprietar sunt ... (vezi toată discuția)
Bună ziua - pierdere drept de uzufruct MariaM82 MariaM82 Este o clauză de \"uzufruct viager\" scrie clar. Dacă nu mai locuiesc timp de 10 ani în casă se anulează acest drept? (vezi toată discuția)