avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire cont
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire cont

Buna seara,

Am o nelamurire referitor la suma care poate fi retinuta de catre banca in cazul mai multor popriri. Eu am doua popriri pe contul de salariu, una pentru care societatea la care lucrez imi retine 33% din salariu si pentru care actele doveditoare au foat depuse la banca. Intre timp mi s-a mai instituit o poprire pentru care banca imi retine din salariu inca 25%. Dupa calculele mele , mi se retine 58% din salariu, ceea ce este mai mult decat ceea ce stabileste legea. Ma intereseaza daca e corect din punct de vedere legal si ceas putea sa fac ca sa mi se retina strict cat este prevazut in lege. Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2018
adialexandra, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 21:44, 5 Decembrie 2018
Nu este corect din punct de vedere legal să vă poprească mai mult de 50% pentru două sau mai multe executări silite.

Tot ce puteți face este sa vă adresați instanței de judecată prin acțiunea numită CONTESTAȚIE LA EXECUTARE.

Aveți grijă ca termenul este de numai 15 zile de când ați aflat de a 2-a poprire.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2018
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent!executare silita cont salarii dya_dia dya_dia Buna ziua! Mi-a fost executat de BEJ contul de salarii fara a fi instiintata pentru un credit din 2007 , prescris. Mi s-a retinut o suma mai mare decat 1/3 ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi in baza unei încheieri facuta de executorul judecatoresc marilenabaiko marilenabaiko În luna februarie 2011 am facut un împrumut la Provident, iar in martie 2012 am ramas fara venit si nu am mai putut achita ratele saptamânale.Azi am ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu in contul excutorului Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua. Am schimbat recent angajatorul si am primit luna aceasta instiintar de poprire pe 1/3 din venitul net. Ce m-a uimit pe mine este ca banii din ... (vezi toată discuția)