avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dari neachitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dari neachitate

Am lucrat 10 ani la o firma aveam dreptul la spor conditi deosebite .care nu mi-sa dat am actionat in instanta si am castigat acest spor .Intrebarea mea este Daca valoric nu sa platit dari la stat pentru spor eu voi pierde la calculul pensiei.pensia se calculeaza la perioada de contributivitate sau la valoarea contributivitati?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:32, 6 Decembrie 2018
Punctajul mediu anual realizat de asigurat se determină prin împărţirea numărului de puncte rezultat din însumarea punctajelor anuale ale asiguratului la numarul de ani corespunzător stagiului complet de cotizare.

Numărul de puncte realizat în fiecare lună se însumează, iar prin împărţirea la 12 rezulta punctajul anual al asiguratului în anul respectiv.

Punctajul lunar se calculează prin raportarea câştigului salarial brut sau, după caz, a venitului lunar asigurat, care a constituit baza de calcul a contribuţiei de asigurări sociale, la câştigul salarial mediu brut din luna respectivă, comunicat de Institutul National de Statistică.

Cuantumul pensiei se determină prin înmulţirea punctajului mediu anual realizat de asigurat cu valoarea unui punct de pensie.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie ContSters362803 ContSters362803 Buna ziua! Am peste 33 de ani lucrati in regim de tura de noapte fie ca au fost 8-16 (3 schimburi) fie ca au fost (cei mai multi ani) in regim de 12 cu 24. ... (vezi toată discuția)
Calcul pensii rodaf rodaf Buna dimineata.S puneti-mi va rog cum se calculeaza o pensie, stiam ca se calculeaza in functie de venitul pe ultimile 6 luni. Multumesc. (vezi toată discuția)
Calcul pensie Adriana68 Adriana68 As dori sa stiu daca la calculul pensiei conteaza salariul pe tot parcursul anilor munciti ? Imi spune sefa mea ca nu conteaza decat ultimele 3 luni si ca pot ... (vezi toată discuția)