avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate

Buna ziua ,

Ma puteti ajuta si pe mine cu cateva informatii va rog? Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc pe 30 martie 2019.Contractul de munca imi expira pe 31 decembrie 2018. Vreau sa mentionez ca din din 12.09.2016 lucrez fara intrerupere, Intrebarea este urmatoarea : Beneficiez de concediu de maternitate ?
Am fost sfatuita sa imi iau 10 zile de concediu medical incepand cu 3 ianuarie 2019 apoi sa intru in concediu de maternitate si sa depun actele la casa de asigurari de sanatate impreuna cu decizia de incetare contract. este ok?
Va multumesc !
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2018
Dinu A, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dinu A , utilizator 15:40, 8 Decembrie 2018
Cand vreti sa intrati in concediu de maternitate?
Bună ziua, eu trebuia sa întru în concediu de maternitate la sfârșitul lunii ianuarie pentru a-l împărții în mod egal. Însă nu îmi vor prelungiri contractul de munca care expira pe 31 decembrie și sunt nevoita sa rămân acasă. De la firma mi.au spus ca nu pierd nimic și ca îmi va va plati casa de asigurări condeiul de maternitate. Mi.au spus sa îmi iau începând cu 3 ianuarie 10 zile de concediul medical și apoi concediul de maternitate, deoarece nu ma încadram la concediul maternal cu 84 de zile înainte și 42 după și ca îmi vor da de la firma toate documentele necesare ptr dosar. Dar este adevărat? Am dreptul la concediul medical daca numai figurez ca angajat? Va mulțumesc!

Cornel Vasile a scris:

Cand vreti sa intrati in concediu de maternitate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirarea contractului individual de munca și concediu de risc maternal aleinad87 aleinad87 Buna ziua! Sunt angajata unei la un magazin alimentar de imedia 6luni,mi.au facut 2 contracte de cate 3 luni,intre timp am rămas însărcinată , am intrat in ... (vezi toată discuția)
Se poate intra in prenatal din saptamana 31 de sarcina Mayyy Mayyy Buna ziua am si eu o intrebare se poate intra in prenatal de la 31 de saptamni ? Eu acum am 25 de saptamni am vorbit cu doctora mea de familie si mia spus ca ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate (pre si post natal) lu_cky_me lu_cky_me Buna ziua, Avem o Intreprindere Familiala infiintata in ianuarie 2018. Am incheiat un contract de asigurare pentru concedii si indemnizatii de asigurari ... (vezi toată discuția)