avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... conditii de acordare concediu medical in perioada ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

conditii de acordare concediu medical in perioada somajului

1.spuneti-mi, va rog, exista restrictii de acordare si plata a concediului medical in timpul somajului?
art. 100-lg. 19 sunt specificati doar somerii aflati la cursuri de pregatire#-o
2.indemnizatia pt. incapacitate temp. de munca pana la data pensionarii de invaliditate din timpul somajului, in primele 6 luni ale perioadei de somaj ia in calcul media salariilor avute, dar presupune cumva alte opriri care ar reduce mult suma de plata? Intreb pt. ca mi s-a spus de la "somaj" ca as primi , ca plata pe concediul medical mai putin decat somajul, ceea ce mi se pare o aberatie, tinand cont ca media salariilor pe ultimile 6 luni a fost de 1200ron.
Cel mai recent răspuns: udin , utilizator 09:42, 15 Noiembrie 2009
Nu este o aberatie,asa este legea.Beneficiind de concediul medical in timpul somajului veti primi 75% din cat luati somaj.Singurul avantaj pentru care e bine sa luati certificat medical in timpul somajului este prelungirea perioadei de somaj cu zilele de CM,in rest, ca si plata nu este rentabil.
legea spune ca indemnizatia de incap de munca este 75% din media ultimilor sase luni, nu? eu nu sunt in somaj decat de o luna..
Atunci se va lua in calcul 5 luni din salariu si o luna de somaj.
multumesc, m-ati linistit.Dar la prima intrebare exista un raspuns?
1.spuneti-mi, va rog, exista restrictii de acordare si plata a concediului medical in timpul somajului?

Nu exista restrictii, regulile de plata a medicalului in somaj sunt aceleasi ca si atunci cand aveti contract de munca.

Pentru a va intra in calcul cele 5 luni anterioare somajului, nu uitati ca trebuie sa duceti o adeverinat de la societatea unde ati lucrat cu salariile brute obtinute si plata contributiilor aferente.
Daca nu duceti aceasta adeverinta, va vor lua in calcul doar ultima luna de somaj!
La depunerea medicalului se face si o cerere de suspendare a somjaului pt intrarea in plata medical, apoi la terminarea medicalului tb sa faceti o cerere de reluare in plata dupa suspendarea, a somajului.

Alte discuții în legătură

Concediu medical in somaj iosif.kramar iosif.kramar Sunt in somaj. Si astazi dr. mi-a dat CM pentru 15 zile. Trebuie sa-l duc la somaj. Acest fapt sisteaza somajul si il prelungeste? Cat timp iti poti lua CM in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt mame teglaslevente teglaslevente Buna ziua ! La locul meu de munca s-au facut disponibilizari si din nefericire si eu am ramas fara loc de munca dar cu somaj. Vreau sa va intreb daca raman ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in somaj tehnic omerisca omerisca Buna ziua, Doresc sa va intreb unde trebuie depus certificatul medical pt. concediu medical in cazul in care sunt in somaj tehnic? Deasemenea m-ar intersa sa ... (vezi toată discuția)