avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pt mame
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pt mame

Buna ziua ! La locul meu de munca s-au facut disponibilizari si din nefericire si eu am ramas fara loc de munca dar cu somaj. Vreau sa va intreb daca raman insarcinata si o sa nasc (o sa devin mama) in timpul perioadei de somaj ce fel de indemnizatie o sa primesc ? Sau daca in timpul perioadei de somaj gasesc un loc de munca si sunt insarcinata si o sa nasc dupa doar cateva luni de zile de lucru ( iar intrerup serviciul) atunci ce fel de indemnizatie o sa primesc ? Sau daca raman insarcinata la cateva luni dupa ce m-am angajat (din somaj) la noul loc de munca si o sa nasc inainte sa lucrez 12 luni de zile o sa primesc indemnizatie de copil ( sau numai alocatia pt copii o sa primesc ) ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: teglaslevente , utilizator 19:14, 19 Iunie 2016
1. - Fiind in somaj indemnizat puteti beneficia de concedii medicale, concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de concediu crestere copil (CCC).
- Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
- Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.
- Concediile medicale, concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.

2. - Indemnizatia pentru CCC este de 85% din media veniturilor nete din cele 12 luni eligibile.
- In aceste venituri intra veniturile din salarii si veniturile din indemnizatia de somaj din cele 12 luni eligibile.
- Indemnizatia pentru CCC nu poate fi mai mica de 1063 lei lunar.

3. In cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de CCC intra si lunile in care sunteti in somaj indemnizat.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului karin_petnehazy karin_petnehazy Buna ziua! Am avut un contract de munca pe termen limitat pana la 15 februarie. Imediat dupa aceasta data am ramas insarcinata. Urmez sa nasc in ... (vezi toată discuția)
Drepturi pentru gravide PetruseAlexandra PetruseAlexandra Vreau sa stiu daca pot beneficia de somaj.Deci am lucrat pana anul trecut in octombrie.Am dreptul la somaj pentru ca am intrebat.Trebuie sa depun doar ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata-sarcina mircea_thegreek mircea_thegreek Buna ziua, Imi puteti spune, va rog, in cazul sotiei mele, cum ar trebui procedat astfel incat sa beneficieze de 85% in primul an de dupa nastere? Ea este ... (vezi toată discuția)