avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Recurs sau hotărâre definitiva?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Recurs sau hotărâre definitiva?

Buna seara!
Am și eu următoarea nelămurire: am depus pe rolul Tribunalului București, secția contencios o acțiune prin care am solicitat anularea unor titluri executorii emise de către ANAF.
Instanța a admis cererea mea, ANAF a depus apel, acesta judecându-se la Curtea de Apel.
Aceata instanța a respins apelul declarat de ANAF, cu mențiunea definitiva, termenul de recurs fiind de 15 zile de la comunicare.

Întrebarea mea este dacă hotărârea este sau nu definitiva? ANAF mai poate sa declare recurs?
Precizez ca hotărârea nu este încă redactata, am văzut soluția pe site-ul instanței și nu știu cum sa procedez.
Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2018
GeorgianaChirila, utilizator
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 23:23, 8 Decembrie 2018
Buna dimineața.
Mulțumesc pentru răspuns. Sunt șanse sa se ajungă la a treia instanța având in vedere ca e definitiva. Aici este nelamurirea..
Daca au motive sa se prevaleze ce o cale extraordinara de atac, da, insa sansele sunt slabe.
Buna seara!
Si eu am un mare semn de intrebare: sentinta instantei de contencios data la fond pe ce lege a putut fi atacata cu apel? Pe ce lege s-a judecat procesul, pe legea 554/2004 sau pe dreptul comun? Din cele relatate de dvs. inteleg ca speta se incadreaza la materia contencios si fiscal, legea speciala 554/2004.

ART. 10 Instanta competenta
(1) Litigiile privind actele administrative emise sau incheiate de autoritatile publice locale si judetene, precum si cele care privesc taxe si impozite, contributii, datorii vamale, precum si accesorii ale acestora de pana la 3.000.000 de lei se solutioneaza in fond de tribunalele administrativ-fiscale, iar cele privind actele administrative emise sau incheiate de autoritatile publice centrale, precum si cele care privesc taxe si impozite, contributii, datorii vamale, precum si accesorii ale acestora mai mari de 3.000.000 de lei se solutioneaza in fond de sectiile de contencios administrativ si fiscal ale curtilor de apel, daca prin lege organica speciala nu se prevede altfel.
------
(la 02-08-2018, Alineatul (1) din Articolul 10 , Capitolul II a fost modificat de Punctul 10, Articolul I din LEGEA nr. 212 din 25 iulie 2018, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 658 din 30 iulie 2018 )
-------
(2) Recursul impotriva sentintelor pronuntate de tribunalele administrativ-fiscale se judeca de sectiile de contencios administrativ si fiscal ale curtilor de apel, iar recursul impotriva sentintelor pronuntate de sectiile de contencios administrativ si fiscal ale curtilor de apel se judeca de Sectia de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, daca prin lege organica speciala nu se prevede altfel.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2018
-ELLA-, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce instanta e competenta?? nicoleta_85 nicoleta_85 inca de la inceput imi cer scuze daca nu postez subiectul la categoria corespunzatoare.. Vreau sa solicit instantei de judecata sa oblige o institutie a ... (vezi toată discuția)
Sesizarea instantei de contencios adm.-teritorialitate elena20a elena20a Buna ziua, puteti sa-mi spuneti, va rog, care este instanta competenta teritorial in cazul unei sesizari a instantei de contencios? (vezi toată discuția)
Instanta competenta mototo mototo Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu opinia dvs. Daca vreau sa actionez in instanta in aceeasi actiune Garda financiara comisariatul general Bucuresti si ... (vezi toată discuția)